Aku Tak Faham!

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

“ASSALAMUALAIKUM”

Cerita lepas zohor tadi.

Aku jadi ‘posmen’ untuk member aku yang befday hari ni. Yeah, right aku ingat ‘posmen-posmen’ ni takdelah berlaku dekat aku..Tapi, nampaknya watak tu jatuh kat aku pulak!

Nasib akulah ‘posmen’!

Hantar apa? Ok, bunga ros merah hidup…hanya bunga tanpa si bear..(sebab ramai orang tengah jual bunga sempena konvo lah katakan…)

Macam klasik pulak. Ok, itu tak klasik sebab ajak ‘kawan perempuan’ beli bunga untuk ‘teman wanita’. Aku tanyalah dia, apasal tak ajak member laki?

Segan katanya…pulak!!! Habis dengan aku tak segan? Tak!

Dia tanya aku; ‘ Ko malu ke nak bawak bunga yang besar tu nanti?’

Oh, of course not! sebab apa nak segan? (habislah aku…kalau secret-secret admirer aku nampak nanti kecewa pulak diorang…jatuh reputasi single aku…Oh,…tolonglah aku masih single…chit! perasan lebih! eh, tak-tak dia muda dari aku okey! aku tak berkenan sangat dengan orang muda dari aku..hahaha janganlah time ni pulak crush-crush aku lalu…amiin) takdelah aku gurau jer…sapelah nak jadi SA aku kan?

Okey, untuk member merangkap befday boy aku tak berkira..ini masa dia…mungkin time aku pulak nanti aku boleh mintak tolong dia pulakkan? yeah you can count on me…No offense!

Dan dan pulak time jalan nak balik kolej hujan gerimis…haila, dah macam drama melayu pulak aku rasa…At last bunga tu dah pun selamat bertapak di atas meja si penerima sjam yang lalu.

Fuh! mission complete!

Dan aku terfikir sepanjang perjalanan aku menghantar bunga tadi..

‘Apa yang orang fikir bila tengok seorang perempuan membawa bunga?’

Aku malas nak fikir apa yang diorang fikir. Sebab aku just ‘posmen’ bukan ada kaitan dengan si bunga pun!

Happy Old Days to you!

Harap ko berbahagia dan sentiasa berada dalam naungan rahmat Ilahi, Amiin….

Si bunga.

Kabur sebab fon cikai je…Gold, hijau,tambah ros 5 kuntum..huish, pelaburan yang sangat besar tu…

Nak je tanya si penerima; ‘Apa perasaan bila dapat bunga?’

Tapi, aku abaikan je soalan tu. Dah aku malas nak masuk dalam hal ‘personal’ orang..kalau nak cerita, ceritalah…tapi aku takkan tanya..

Sebagaimana aku pun tak suka ditanya tentang hal yang berkaitan dengan personal aku. Itu hak masing-masing dan ianya bebas tanpa paksaan. Janji korang bahagia..

Ok frenz…sori sebab buat entry pasal si bunga ni…apa-apa pun aku konfom yang diorang takkan rajin punya nak main baca blog ni…hehehehe

Habis cerita…….

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
February 3, 2016 17:49

ehem ehem….baiklah cik akak…bab tu tadak sapa boleh halang…~~~

Admin
February 3, 2016 17:43

em hati jgn dipaksa2, bila dah sampai masa nanti dtg la perasaan tu. huhu :p

sofie adie
February 3, 2016 00:39

ops! tuan bunga suda baca sini da….hahahahha

wish u two get married soon….^_T

pastu kau pun sumpah seranah aku sambil sengih macam kerang busuk….terimala dia weh…:P

sofie adie
February 3, 2016 00:38

hehehhe,…kena mintak dgn orgnyalah…saya xdpt nak bagi…T_^

sofie adie
February 3, 2016 00:37

iya ya ja ina..

sofie adie
February 3, 2016 00:37

kan? omaigad!xmboh la gini….T^T

sofie adie
February 3, 2016 00:36

hahahahhahahhaha betul2 setuju sangat dengan ana!

sofie adie
February 3, 2016 00:36

^_T

Admin
February 3, 2016 00:21

Aku pun taktau la masa tu nak rasa terharu ke rasa marah ke apa. Sebab macam takleh blah en, kwn je bukannya ada apa2. Tapi masa tu la baru aku tau yg dia ni mmg betul2 ada hati kat aku. Hahahahahahahaha ok dah ah stop, crita lama. huhu

Scroll to Top