Category: Geomatik

Kongsi
sunset view

Sains Geomatik: Sem 4

Tahniah sebab korang dah berjaya ke tahap ini dan selamat menjadi senior! ^_^  Subjek dalam semester 4: Introductory Hydrographic Surveying Principles of Carthography Survey Computations Geodetic Studies Fundamentals of Land Laws

Cerita penuh »
positive_quotes_the_struggle_youre_124

Sains Geomatik: Sem 3

Antara subjek yang terlibat: English for Academic Purpose Islamic Property Management Kokurikulum Further Mathematics for Engineers Engineering Surveying II Cadastral Surveying II Computer Application II Huraian: Untuk English sem ni, tugasan dia adalah ‘term-paper’.

Cerita penuh »

Sains Geomatik: Sem 2

Forum bersama Ally Iskandar  Subjek semester dua: English Islamic thought and civilization Kokurikulum Calculus 1 Engineering surveying 1 Cadastral surveying 1 Field Astronomy *yang bold kena berhati-hati Huraian: English macam biasa. CTU

Cerita penuh »

Sains Geomatik: Sem 1

Assalamualaikum and hello there! Dalam minggu ni aku akan ceritakan semua subjek pasal geomatik. ^_^! Maklumlah bulan mengisi UPU pun sedang hangat sekarang…so, aku takmaulah orang pilih kos ni kerana

Cerita penuh »
sunset view

Sains Geomatik: Apa tu?

Assalamualaikum and hello there, Kali ni aku akan cerita serba ringkas untuk yang masih belum familiar dengan istilah geomatik. Info ni adalah perkongsiaan dari pengalaman aku sendiri dan juga rujukan

Cerita penuh »

Nota untuk Pembaca…

Minggu depan aku ada hydro camp. Subjek terakhir dalam sesi praktikal. Dalam tempoh tu, aku dah buat siap-siap semua entri yang berkaitan dengan Sains Geomatik. Iyalah, sekarang ni musim sesi soal

Cerita penuh »
writing notes

Tips memilih tempat praktikal

Istilah praktikal sangat sinonim bagi pelajar di universiti. Selalunya praktikal akan dijalankan pada tahun akhir pengajian. Masa permohonan tempat praktikal selalunya diadakan pada semester sebelumnya dan pelajar akan diberi tempoh

Cerita penuh »

Geomatik di UiTM Arau

Assalamualaikum and hello there! Kalau korang pernah baca mana-mana entri berkaitan dengan geomatik dari blog ni, amatlah dialukan untuk teruskan pembacaan entri ini (khas untuk mereka yang mencari suasana Geomatik

Cerita penuh »
Survey work at bendang

Day 23: Best ke belajar Geomatik?

Holla! Akhirnya, hari ni aku berjaya turun site setelah berkurun lamanya. Tapi, disangka panas ke petang, rupanya hujan di tengahari. Jadi terpaksalah berteduh di parkir sementara menunggu hujan reda. Tunggu

Cerita penuh »
positive_quotes_the_struggle_youre_124

Sains Geomatik: Sem 3

Antara subjek yang terlibat: English for Academic Purpose Islamic Property Management Kokurikulum Further Mathematics for Engineers Engineering

Cerita penuh »
sunset view

Sains Geomatik: Sem 4

Tahniah sebab korang dah berjaya ke tahap ini dan selamat menjadi senior! ^_^  Subjek dalam semester

positive_quotes_the_struggle_youre_124

Sains Geomatik: Sem 3

Antara subjek yang terlibat: English for Academic Purpose Islamic Property Management Kokurikulum Further Mathematics for Engineers Engineering

Sains Geomatik: Sem 2

Forum bersama Ally Iskandar  Subjek semester dua: English Islamic thought and civilization Kokurikulum Calculus 1

Sains Geomatik: Sem 1

Assalamualaikum and hello there! Dalam minggu ni aku akan ceritakan semua subjek pasal geomatik. ^_^!

sunset view

Sains Geomatik: Apa tu?

Assalamualaikum and hello there, Kali ni aku akan cerita serba ringkas untuk yang masih belum

Nota untuk Pembaca…

Minggu depan aku ada hydro camp. Subjek terakhir dalam sesi praktikal. Dalam tempoh tu, aku

writing notes

Tips memilih tempat praktikal

Istilah praktikal sangat sinonim bagi pelajar di universiti. Selalunya praktikal akan dijalankan pada tahun akhir

Geomatik di UiTM Arau

Assalamualaikum and hello there! Kalau korang pernah baca mana-mana entri berkaitan dengan geomatik dari blog

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top