Intermission: Nasi Lalapan

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

“ASSALAMUALAIKUM”

Kisah tragis aku dan nasi lalapan.

Pinjam gambar dari Chaca

Target menu makan di luar : Nasi Lalapan

Tapi apa yang berlaku bila aku tanya tukang ambil order tu..”Nasi lalapan sik ada..”

Aku tanya balik: ‘Sik da ka abis?’

Tukang amek order: ‘Hurm, sik ada…’

Dan aku tak puas hati dengan jawapan tu dan aku tanya sis aku,

“Tak ada dengan habis benda yang berbeza kan?”

Dia jawab sama. Dia tak ada sebab habislah..

Tak!!!!

Kalau dia habis dia akan jawab HABIS bukan TAK ADA!

Then, bila dia cakap TAK ADA sebenarnya restoran tu tak menyediakan menu ‘NASI LALAPAN’ pun.

Kecewanya!

Then aku pun orderlah ‘Mihun Tom Yam’.

Sayangnya…

Nasi Lalapan tak ada..

Nasi Lalapan at Cahaya Taufik Restaurant, Senadin

Nasi Lalapan at King Lalapan. Batu 7 Kuching

baca tentang Nasi Lalapan ni pun jadilah…

***to be continued,,,***

*last sekali makan kat rumah jugak yang kenyang,,.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top