Category: Journal

Kongsi

Dilema Blogger di Alam Kerjaya

Masuk minggu ni, maka genaplah dua bulan aku bergelar seorang manusia bekerjaya. Bekerjayakah aku? Itulah persoalannya…aku sendiri masih confused dengan situasi kehidupan aku sendiri. Meh aku senaraikan segala perkara yang

Cerita penuh »
taufufa soya

Dunia Tau Fu Fa

Pesanan penulis: Ini bukan entri mengenai sejarah tau fu fa mahupun cara menghasilkan tau fu fa. Ia adalah metafora kepada gambaran kehidupan dunia hari ini. ******** “Kondisi dunia hari ini

Cerita penuh »

Kembalinya Orang

Bulan dua dah pun berlompat meninggalkan kesan debu yang tebal di meja yang kononya workstation dia di rumah. Alhamdulillah, aku kembali lagi untuk ke sekian kalinya. Bulan Februari aku jadikan

Cerita penuh »

Reinkranasi sebuah kehidupan

Februari 2020. Satu bulan reinkranasi bagi setengah orang. Misalnya, seorang dari kawan zaman diploma sudah pun bertunang. Tahniah kepada Suci! Gembira betul tengok dia dah jadi tunangan orang. Sweet ja

Cerita penuh »

Pengakhiran sebuah Januari

Selepas 31 hari berlalu dan hidup di tahun 2020 ni, there’s a few things yang aku bersyukur sangat ia hadir. Okay, okay katalah aku klise sekalipun kan, tapi semua orang

Cerita penuh »

Cerita menganggur 19 hari

Pengalaman menganggur 19 hari itu sebenarnya sangat nikmat dan mendebarkan. Nikmat sebab kau boleh buat kerja apa yang kau suka tanpa perlu risaukan masa. Mendebarkan, sebab kau takut hidup tanpa

Cerita penuh »
blur-bottle-bright-building-273238

Fasa kehidupan baru

Sebenarnya aku tak tahu nak mula cerita dari mana. Cuma aku bersyukur sangat-sangat sebab perubahan fasa itu dipermudahkan walau aku sendiri masih dalam kondisi yang agak terkejut jugaklah. Dia macam

Cerita penuh »

Lahirnya sebuah kehidupan

Untuk hidup, tak ramai yang hidup. Untuk hidup, menginginkan mati, ramai yang tiada persiapan rapi. Untuk hidup, dengan jiwanya mati pun ramai yang tidak mengetahui. Untuk hidup bersama Rabbul Izzati,

Cerita penuh »

Throwback 2019

Aku lambatkah untuk throwback? Nah…I still got time lorh. Alhamdulillah aku baru sudah siap merekod episod ketiga season 2. Jujur cakap episod itu aku edit dengan air mata kot. Sob

Cerita penuh »

Matlamat 2020?

2020 adalah suatu tahun yang dinantikan oleh kebanyakkan orang. Selain daripada keterujaan untuk melihat kereta terbang, kasut terbang dan sebagaianya, ia juga merupakan tahun yang paling remarkable untuk dijadikan tahun

Cerita penuh »
taufufa soya

Dunia Tau Fu Fa

Pesanan penulis: Ini bukan entri mengenai sejarah tau fu fa mahupun cara menghasilkan tau fu

Kembalinya Orang

Bulan dua dah pun berlompat meninggalkan kesan debu yang tebal di meja yang kononya workstation

Reinkranasi sebuah kehidupan

Februari 2020. Satu bulan reinkranasi bagi setengah orang. Misalnya, seorang dari kawan zaman diploma sudah

Cerita menganggur 19 hari

Pengalaman menganggur 19 hari itu sebenarnya sangat nikmat dan mendebarkan. Nikmat sebab kau boleh buat

blur-bottle-bright-building-273238

Fasa kehidupan baru

Sebenarnya aku tak tahu nak mula cerita dari mana. Cuma aku bersyukur sangat-sangat sebab perubahan

Lahirnya sebuah kehidupan

Untuk hidup, tak ramai yang hidup. Untuk hidup, menginginkan mati, ramai yang tiada persiapan rapi.

Throwback 2019

Aku lambatkah untuk throwback? Nah…I still got time lorh. Alhamdulillah aku baru sudah siap merekod

Matlamat 2020?

2020 adalah suatu tahun yang dinantikan oleh kebanyakkan orang. Selain daripada keterujaan untuk melihat kereta

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top