Rant on Matahari #2

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Matahari…

Masa aku sem dua, kitaorang ada field site astronomy. Masa tulah aku korbankan mata aku yang sedia rabun+silau tahap langit ketujuh ini demi selesaikan tugasan tu. Habis je semester dua, pergilah buat speck mata baru..mak aih! Terkejut bukan kepalang bila diberitahu yang power aku almost +-900…nganga sekejap….

Dan power tu aku masih guna sampai sekarang…nak turun memang lambat lah..
[even banyak produk mata sekarang ni, tapi aku old school…makan je carrot..tengok benda hijau..itupun jarang buat…sebab tu power lambat turun..]Takpelah, ni bukti yang untuk meraih sesuatu, kita perlu korbankan sesuatu.

Aku nak markah bagi subjek astronomi maka aku perlu korbankan mata aku. Adil!

sambungan dari “Rant on Matahari #1”

next series

“Rant on Matahari #3”

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top