Nyawaku Di Tangan-Mu

Nyawaku Di Tangan-Mu

Bisikan itu semakin bingit. Sebingit gempita di subuh hari! "Kau bodoh!" "Kau tak patut hidup!" "You're the loser!" Dan yang paling kerap sekali dia dengar adalah; "I HATE MYSELF!" Siapa? Siapa dibencinya?? Kepala dipegang bagai

Freedom Fraud

Freedom Fraud

Semalam dapat mesej dari group whatapps yang salah seorang selebriti India; Sushant Singh Rajput meninggal dunia. Aku mungkin bukanlah seorang die-hard-fan beliau. Tapi, bila kita tahu seseorang famous, ternama, dah cipta banyak impak dalam pelbagai industri

Toxic Positivity

Toxic Positivity

Hidup sebagai penganggur graduan 2020 di musim pandemik itu sangatlah membebankan. Bukan setakat keluarga, diri sendiri pun dah tak nampak hala tuju hidup. Masyarakat, tak payah tanyalah perspesi mereka. Jujurnya,...aku give up! Sampai rasa dah

Terminologi Spam Marketing

Terminologi Spam Marketing

Masa zaman 90-an, platform pemasaran yang ada hanya, TV, radio, majalah, flyers dan juga email. Itu pun tak banyak. Dan masih dikira boleh diterima pakai. Kadang, sampai ternganga-nganga tengok iklan. Mana yang ada lagunya, siap

Memperkenalkan ORANG

ORANG adalah satu projek podcast yang dikendalikan oleh sofieadie dan secara rasminya telah dilancarkan pada Muharram 1441H. Bertemakan "Kerna-mu aku hidup", ORANG diterbitkan pada setiap hari *Isnin.

Kategori Dalam Blog

Kenali Sofieadie

Dia adalah seorang manusia yang suka menulis, tapi tak pernah terbit buku. Dia suka makan, tapi nak kurus. Suka luangkan masa dengan tidur dan berangan sampai ke Kosmos sambil belek Pinterest serta baca memes. Senang cerita dia manusia ambivert, INFJ, Sagitarian yang hidup di Midgard dan C-53. Blog adalah satu dunia pelarian seorang sofie bila dia nak berinteraksi dengan Asgardian.

Entri Terbaru 

Tepi Jalan

Tadi ikutkan aku dah siap tulis satu entri. Guna apps WordPress. Tapi harey semua lesap. 😑 Makanya, aku kena start over balik cerita merapu Tepi Jalan. Dalam kehidupan ni fasanya

Cerita penuh »
buku

Perjuangan Tidak Pernah Selesai

Lama rasanya tak borak dekat sini. Since 4 July ea? Hurm…. Kemanakah daku menghilang? Aku pun tak tahu…malas naudzubillah tak payah cakaplah. Minggu lepas secara rasminya, lappy kesayangan, my very

Cerita penuh »

Apa khabar Julai?

Assalamualaikum Julai, apa khabar ceritamu? Masih bersadu tentang nasib lagikah? Khabarnya kamu itu sudah semakin hampir dengan kehidupan yang akhir. Aku harap kamu itu tenang aja disana. Wah, wah, wah

Cerita penuh »

Tepi Jalan

Tadi ikutkan aku dah siap tulis satu entri. Guna apps WordPress. Tapi harey semua lesap. 😑 Makanya, aku kena start

Cerita penuh »

Apa khabar Julai?

Assalamualaikum Julai, apa khabar ceritamu? Masih bersadu tentang nasib lagikah? Khabarnya kamu itu sudah semakin hampir dengan kehidupan yang akhir.

Cerita penuh »

Terima Kasih Daun Keladi! 

Content Protection by DMCA.com
Scroll to Top