Holla,

Welcome to my blog!

Sofieadie ini juga seorang Alien Oren, yang dulunya pernah dikenal sebagai Orang. Kalau rasa nak cantikkan blog, korang pergilah laman AO. Sini tempat Orang kongsi cerita yang sekadar ditulis buat saksi yang dia masih hidup. 

Sembang Blog

Sembang Blog

Wajah Baru

Wajah Baru

Relevankah blog di zaman millennial?

Relevankah blog di zaman millennial?

audience, backlit, band-1868137.jpg

Komedi Kursatil

Hidup ni kelakarkan…sangat kelakar sampai kau gelak pun keluar air mata. Serius kelakar! Guna banyak mana

eid, ramadan kareem, ramzan-7159124.jpg

Mungkin terbaik…

Raya. Syawal ketujuh. Sepatutnya aku masuk kerja dah. Tapi disebabkan tiket flight yang buat meringsing jiwa

venice, italy, city-2686292.jpg

My Heart is Buried in…

Aku an, kalau dah jumpa satu lagu yang ngam dengan memori dan situasi, memang akan repeat

crocus, flowers, spring-7079550.jpg

Sempoi, simple and chill…

Bila kali terakhir hidup ni dipenuhi dengan kondisi yang sempoi? Angkat bahu….rasa macam…hari-hari hidup kau adalah

audience, backlit, band-1868137.jpg

Komedi Kursatil

Hidup ni kelakarkan…sangat kelakar sampai kau gelak pun keluar air mata. Serius kelakar! Guna banyak mana

eid, ramadan kareem, ramzan-7159124.jpg

Mungkin terbaik…

Raya. Syawal ketujuh. Sepatutnya aku masuk kerja dah. Tapi disebabkan tiket flight yang buat meringsing jiwa

venice, italy, city-2686292.jpg

My Heart is Buried in…

Aku an, kalau dah jumpa satu lagu yang ngam dengan memori dan situasi, memang akan repeat

crocus, flowers, spring-7079550.jpg

Sempoi, simple and chill…

Bila kali terakhir hidup ni dipenuhi dengan kondisi yang sempoi? Angkat bahu….rasa macam…hari-hari hidup kau adalah

Scroll to Top