Geomatik di UiTM Arau

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg
Assalamualaikum and hello there!

Kalau korang pernah baca mana-mana entri berkaitan dengan geomatik dari blog ni, amatlah dialukan untuk teruskan pembacaan entri ini (khas untuk mereka yang mencari suasana Geomatik di UiTM Arau…)

Antara lima sebab utama kenapa korang perlu ambil kos geomatik di UiTM Arau:-

[boleh jugak kalau kos lain yang berkaitan, asalkan Perlis]
1- Kos sara hidup yang murah
2- Kawasan yang masih kaya dengan warna hijau (kecuali masa musim panas dan kering…memang kuning jerlah ceritanya kan…)
3- Merangkumi semua kawasan pembelajaran; kelas, dewan, lab dan padang.
4- Survey site yang luas dalam kawasan kampus
5- Senang nak jimat duit.
(dulu aku pernah cerita kat entri ni)

Tiga sebab perlu dipertimbangkan sebelum memutuskan untuk sambung belajar di UiTM Arau:1- Arau tak banyak shopping mall. (alasan ni mungkin tak relevan sebab giant dah ada…mungkin akan datang pun banyak lagi yang akan dibuka)
2- Perlis takde wayang. (wayang korang boleh tengok kat Kedah…tak jauh sangat aih….)
3- Perlis takde airport (tu yang jadi transit banyak bagi orang jauh macam aku…)

Pesanan dari pengalaman aku, sila kuatkan hati untuk belajar bidang ni, sebab korang akan mengalami lima situasi pada setiap penghujung semester:
1- Kulit gelap
2- Kerja luar pada hujung minggu/ hujung minggu akan terganggu
3- Timbunan report dan kiraan data yang memeningkan
4- Himpunan test dan penyerahan report dalam masa yang sama.
5- Situasi skip kelas berlaku sebab nak siapkan report.

Jangan risau, semua perkara tu takkan berlaku kalau korang pandai mengurus masa. Semuanya bisa diatur kawanku…hahhahahahha…

Dimana ada kemahuan, disitu pasti ada jalannya…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofieadie
February 9, 2019 16:11

Tiga2 beljar benda sama dr sem 1 smpai 4. Masuk sem 5 dn 6 fokus pada satu cabang masing2

Muaz Jaffar
February 9, 2019 15:37

Kat uitm arau ni akan belajar ketiga tiga cabang atau stu shaja?

sofie adie
March 2, 2016 08:07

hahahhahahha…memori giler rasakan kak nad…sedar tak sedr nanti saya pulak yang komen mcm ni 10 tahun akan dtg…..^_^!

sofie adie
March 2, 2016 08:05

biasa kat alor setar, senang dan cepat banding penang..

sofie adie
March 2, 2016 08:04

hahahahha..jgn risau kalau gelap byk produk untuk putih..^_^
dia belajar pasal ukur tanah, macam mana nak kira luas kawasan lot kita dan mcm2lah…
insyaAllah aku akan citer part by part untuk next2 entry…
hope u enjoy reading!

sofie adie
March 2, 2016 08:02

haah yana…

sofie adie
March 2, 2016 08:02

betul!! murah banding tempat lain…sayang pulak rasa nak tinggalkan arau….

nadialadzim
March 2, 2016 07:43

andai dapat ku u-turn masa….nak sangat balik ke uitm shah alam..jadi muda semula..pegi kelas..buat assignment..lepak bilik sebelah..makan2 lepak kat dataran cendekia…naik bus pegi kelas….keseronokan yg dah berlalu..sekarang ni seronok jaga anak je lah…

Hanis Amanina
March 2, 2016 07:43

biasanya sofie transit mana kalau balik?

nurul rasya
March 2, 2016 07:43

kalau aku amik kos ni bertambah gelap lah aku. but seriously geomatik ni belajar psal apa eh? citer sikit senpai.
hahhaha

The KehalusanKelembutan
March 2, 2016 07:43

sofie duk koleh ke?

The KehalusanKelembutan
March 2, 2016 07:43

Arau, makanan murah, ada cmart je jimat!

Scroll to Top