Category: Journal

nature, outdoors, travel-2990060.jpg

Isnin cuti yang tergantung

Sambil menonton tutorial dekat youtube, aku menaip disini menceritakan tentang hari cuti yang dijanjikan namun tergantung sepi seperti penubuhan kerajaan

hd wallpaper, man, rain-3915438.jpg

November, Hujan & Tenang

Sebulan dah aku tak up apa-apa cerita dekat blog ni. Mahu berhabuk. Itu pun aku masih takde hati untuk bersihkan.

eagle, cave, sunset-7496111.jpg

Drive away all the shitty feeling…

Ceritanya aku mencari ringtone baru sampai berjam lamanya pun masih tak jumpa. Hurmmm… Orang lain semua rungsingkan dengan nasib negara,

lightbulb, idea, creativity-3104355.jpg

Larasan Sebuah Jiwa

Suatu yang asing bila terlalu lama sepi dari dunia maya aksara. Ya, kesibukan melaraskan impian untuk mencipta jurnal dalam bentuk

vases, ceramics, terracotta-7417040.jpg

Aku rindu aku yang lalu…

Itu tipikal, kata orang. Tipikal untuk merindui sesuatu yang lampau. Merindui sesuatu yang mustahil untuk dirindukan. Merindui selepas kehilangan itu

rocks, cairn, balance-15712.jpg

Saujana September

Dalam pelarian melarikan diri dari sebuah memori yang sukar untuk dilarikan, aku membawa diri. Jauh ke tanah orang. Ah, konon

cabin, lake, sunrise-3374201.jpg

Welcome home dearself…

Three words! I MISS MYSELF! Akhirnya kepulangan juga aku yang ini. Aku yang bercita besar. Aku yang berjiwa tegar. Aku

praise be to god, thank god, thankful-2070011.jpg

1444H: Ku Pinta RedhaMu

Alhamdulillah masih dipanjangkan usia bertemu tahun baru Hijrah yang ke-1444. Siapa sangka kita masih hidup hingga ke detik ini. Ada

roses, pink roses, pink flowers-7334744.jpg

Bahagia itu…

Tadi aku tengoklah live Quyeng dekat TikTok, pastu adalah satu quote yang simple Quyeng ingatkan pada live viewer dia. ‘Bahagia

Scroll to Top