Blog Header

Category: Journal

SEGMEN #SUARABLOGGER

Salam Blogger semua! Sejak awal bulan Oktober ni kita digemparkan dengan peperangan yang tercetus di tanah Palestin. Perang yang semakin

woman, hijab, palestinian flag-6860626.jpg

Sekitar Isu Palestine

Sedari aku kecil lagi isu ni berputar. Sampailah sekarang masih lagi tak habis. Kadang aku sendiri tak faham kenapa perang

surveying, equipment, measurement-3035404.jpg

Journal Geomatik Selepas 10 tahun

Ramai junior masih guna blog ni sebagai rujukan setiap kali google pasal geomatik. Betul ke? Hahahaha perasaanmu sajalah Sofie. Blog

beach, birds, sea-1852945.jpg

Tulisan buat diri

Tuhan, aku ini hamba yang kuat benar berangan. Itu ini habis satu alam dan jamadat aku impi dan angan untuk

universe, person, silhouette-1044107.jpg

Pembaharuan Sebuah Kehidupan

Bulan Rabiul Awal tahun ni aku dihadiahkan dengan khabar gembira. Perubahan. Perubahan untuk membaiki diri. Kembali pada fitrah. Bukan sekadar

new home, house, construction-2409165.jpg

Journey of Vacant Possession

Yo wazzup! Lama jugak aku tak borak sekitar kehidupan yang berkaitan secara langsung mahupun tidak tanpa kias. Selalunya semua cerita

beach, sand, ocean-2879929.jpg

Desolation vs Isolation

Musim selesema atau aku selama ni kebaskan diri dari jatuh sakit? Aku terbaca satu artikel dekat satu website ni disebabkan

sunset, silhouette, twilight-5033708.jpg

Pasakkan Mimpi Yang Tenggelam

Kadang tu aku malas. Bukan kadang. Setiap masa pun ya. Malas nak bermimpi. Malas nak punya angan yang tinggi. Malas

Scroll to Top