Blog Header

Sekitar Isu Palestine

woman, hijab, palestinian flag-6860626.jpg

Sedari aku kecil lagi isu ni berputar. Sampailah sekarang masih lagi tak habis. Kadang aku sendiri tak faham kenapa perang ini perlu berlaku.

Dan dimana kita pada waktu negara tu berperang?

Aku sendiri kadang buntu. Dan ambil langkah untuk berdiam. Hanya doa buat mereka.

Kadang tu rasa, betul ke langkah yang aku buat ni?

Betul ke segala perkara yang aku share, repost dan create awareness ni berkesan buat orang sedar serta enthusiast dengan isu Palestin ni?

Adakah dengan repost aku dapat bantu menjayakan Palestine hidup dengan aman?

Semuanya masih menjadi rahsia Tuhan.

Wallahua’lam.

Kita teruskan berdoa semoga semuanya peperangan ini bertemu pengakhiran.

Tapi, dalam masa yang sama…itukan sudah tanda dunia semakin dekat benar dengan pengakhiran…

Diam seketika.

Allah, Kau laknatlah Israel.

Kuatnya iman warga Palestin sampai bersiaga untuk syahid. Kentalnya iman mereka  buat aku iri.

Aku ini nak angkat selimut waktu hujan tengah lebat masa bangkit subuh pun payah. MasyaAllah…hebatnya mereka…

Aku cuba sedaya yang termampu untuk menyokong perjuangan Palestin. Sedaya yang ada.

Nak kata berani sangat berjihad itu, tidaklah berani mana. Tapi kita cuba.

Jom kita sama-sama hafal doa qunut nazilah demi kesejahteraan saudara kita di sana.

 

qunut nazilah

Amin amin amin Ya Allah 🤲🤲🤲

Oh ya, terima kasih juga blogger Kanvas Dakwat kongsikan kronologi Palestine dari Channel Kupi-Kupi GO.

Yuk tonton!

 

Semoga perjuangan untuk membebaskan Palestin ini menjadi ibadah 🤲

#savePalestine #PRAYFORPALESTINE

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top