Aku target C je weh…

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Holla there!

Dah lamanya takde rasa ni. Rasa macam nak luah tapi tak tau macam mana. Dan akhirnya bloglah yang menjadi mangsa. (Oh gosh! time ni plak BGM Because I’m Stupid…T_T) I’m totally down giler. Macam lagu Seungri Big Bang tu…

“I’m breaking down, down, down..”

Okaylah, seperti tajuk yang tidak penuh bersemangat itu….”Aku target C je weh…”, aku pun tak buat apa-apa untuk VIVA pada hari khamis nih…bukan tadak semangat, cuma rasa macam….macam tu lah…macam ikan kering yang tak mau kering-kering sebab terlalu tebal. (Boleh pakai ek teori ni? hahahahah) okaylah, aku dah buat cuma masih belum sempurna…seperti lirik lagu Mentera Beradu….dan aku masih terhanyut dalam mimpiku…seperti lagu Padi; Jawaban.

Dan sebenarnya, rasa itu sudah hanyut dibawa angin dan hujan yang bakal turun di Arau hari ini. Alhamdulillah…akhirnya bumi Arau dilimpahi air dari langit setelah panas yang berpanjangan.

Pe bende lah yang aku beria sangat nak target C? 

Sebab aku tak nak over confident. Sebab aku takut untuk expect tinggi-tinggi dengan effort yang sangat kecil. Sebab aku dah tadak semangat. Sebab aku buat hanya untuk sekeping sijil. Sebab aku bukan lagi aku yang beria nak jadi Sr. dulu….huhuhuhu

Semangat aku baru muncul April hari tu. Itu pun sebab…sebab aku fikir pengorbanan keluarga. Kalau aku tak fikir, aku dah malas nak sambung. Aku dah malas nak bertanding dalam ‘perlumbaan tikus’ ni. Aku malas dibanding-bandingkan hanya kerana hasil kerja aku tak sehebat orang lain. Sedih…sangat sedih sebenarnya. Sebab ini pertarungan antara hati dan akal waras. Antara keinginan dan impian. *sigh*

Aku memang selalu cam ni ek? -takdelah-

Selalunya, aku tak macam ni pun. Tapi sebab dengan cara itu aku dapat pujuk hati, maka aku pun ‘wat lek wat cool’ je lah. Tak lari gunung dikejar…huhuhuhu [alasan tak logik sungguh aih!]

Bagilah motivasi, motivasi untuk hidup, untuk viva, untuk macam-macamlah….

Dahlah…aku nak habiskan dulu apa yang telah aku mulakan. Dua minggu je lagi pun. Nak benti pun, cam tak berbaloi ja. Untuk korang-korang yang tengah final, bakal viva macam aku, atau tengah menghadapi sesuatu perkara yang besar dalam hidup, aku nak ucap “ALL THE BEST!”

Ya Allah, jadikanlah kami takutkan-Mu lebih dari kami takutkan cabaran hidup. Amin..

Janganlah kerana viva yang 20 minit ini aku sanggup bunuh diri dan membuat kerja yang merosakkan diri. Naudzubillah min dzalik!

Dah r, chow lu…pape t aku roger la….

Thanx for reading the most nonsense entry….huhuhuhuhuhu…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
May 26, 2016 23:40

alhamdulillah dah okay dah ayuni…uish baru perasan nak reply…huhuhu

Ayuni Sara
April 23, 2016 00:04

aduh…macam sama ja feel ni dulu-dulu. tapi akhirnya boleh kan. kalau niat kita betul InsyaAllah Allah bantu. Sekarang camna ? 😀

sofie adie
April 21, 2016 10:34

thanks bro arz!
alhamdulillah tak mengalah….
hahahaha masa tadak semangatlah entri berlambak nak keluar…huhuhuhu

sofie adie
April 21, 2016 10:32

thanks mr.dr….yes already do it….

sofie adie
April 21, 2016 10:31

alhamdulillah segalanya telah dipermudahkan….
hahahaha soklan tu memang pemes…setakat ni check pompuan lagi…hahahahhah (sengal pulak aku rasa jwpn camni…jgn risau sekali perempuan selamanya tetap perempuan….)
terima kasih terima kasih diatas kesudian meletakkan blog ini dalam blog list kau..and terima kasih sudi follow blog aku yang gelap macam tak jumpa jalan keluar ni…dan thanks for joining our segment!

salam kenal jugak! 🙂

sofie adie
April 21, 2016 10:21

hahahahahhah…kan? tapi wat masa sekarang C je la kot…lau dapat terbaik alhamdulillah… 🙂

sofie adie
April 21, 2016 10:21

kan??? duniawi je semua tu…hahahahahha
thanks aina for wish! 🙂

sofie adie
April 21, 2016 10:20

yup betui tu….dan yg terbaik selalu dtg lambat…huhuhuhu

sofie adie
April 21, 2016 10:20

thanks bruh…

sofie adie
April 21, 2016 10:20

insyaAllah kak….semangat tu memang penting…

sofie adie
April 21, 2016 10:19

ha'ah hujan…ni masa balik semalam pun hujan gak….sedih la kot…

sofie adie
April 21, 2016 10:19

salam yana,
thanks for wish….insyaAllah bend yg lepas akan saya lupakan …huhuhuhu

aRz MoHa
April 21, 2016 08:38

all the best sofie adi…jangan mengalah

oklah kalau tak ada semangat pun masih ada entri…saya ni tak ada entri lagi huhu

Mr. Doctor
April 21, 2016 08:38

be strong sis.. you can do it

gulew kapas
April 21, 2016 08:38

semoga dipermudahkan. kau ni lelaki ke perempuan? Aku kompius. hahaha. aku suka lah baca blog kau. ayat yang kau guna, serta warna yang kau gabung antara gold dan hitam. selalunya aku memang tak suka hitam jadi backgorund. nak2 pulak tulisan warna putih. mesti aku peninng kepala lepas baca/ tapi yang ni. tak pening sangat. blog kau pun cantik dan sangat kemas. ouh ye, aku dah follow kau. ini merupakan kunjungan yang pertama kali. sbb kan aku suka baca blog kau, jadi aku ltak dalam blog list;. aku kesini sebab join giveaway yang engkau dan syawal anjurkan. salam kenal 🙂

Nadratul Syazwana
April 21, 2016 08:38

Hahaha this is so me! Pastu bila dapat elok kawan kawan be like ala kau memang selalu camni. Cakap je camni camni tapi elok jeee.

♥ aiNa yaZiD ♥
April 21, 2016 08:38

hehehe kann ViVA ni dunaiwi je, tak berbaloi bunuh diri. =P.. wish u all the best dear! gambatte!

E'in
April 21, 2016 08:38

yg penting awak dh cube yg terbaik.. good luck!

At-Tarmizi
April 21, 2016 08:38

semoga berjaya =)

aryan azra
April 21, 2016 08:38

kuatkan semangat melalaui ujian dan cabaran dunia ini, disamping tu jangan lupa tebalkan iman..inshaAllah

The KehalusanKelembutan
April 21, 2016 08:38

Arau hujan eh , alhamdulillah , nak pi arau moga tak panas sangat

The KehalusanKelembutan
April 21, 2016 08:38

salam sofie!..
all the best untuk viva feel you , tahun lepas pun rasa nak lepas je apa nak jadi jadi la pas tu

Scroll to Top