My Heart is Buried in…

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

venice, italy, city-2686292.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

venice, italy, city-2686292.jpg

Aku an, kalau dah jumpa satu lagu yang ngam dengan memori dan situasi, memang akan repeat sampai muntah. Confirm punya. Macam hari ni, mood aku layan lagu dari Ricky Montgomery; My Heart Buried in Venice….macam yang korang boleh tengok pada tajuk entri hari ni.

Lagu ni macam, ada something yang pernah berlaku setiap kali dengar. Padahal, kau baru je dengar. hahahaha

My heart is buried in Venice
Hidden beneath all my worries and doubts
My heart is buried in Venice
Waiting for someone to take it home…

Laa patutlah macam pernah dengar, rupanya aku pernah like lagu ni dekat Spotify dua tahun lepas…no wonderlah terlalu memorable. Masa like tu pada 18 Oktober 2020. Hurm…apa yang berlaku pada waktu tu ha? Masih bersimen lagi aku rasa time tu. Bulan kedua aku bersimen…

Hari ni aku macam blur sikit nak buat apa. Semalam dah siap sebalang biskut Mama Carrie. Entah okay ke tidak rasa dia, aku sendiri confused. Pastu, nasib semalam sempat berbuka sebelum dapat tahu aku ‘raya’ awal. Eh tengah taip entri ni sempat lagi skrol tiktok then sambung balik. Adoyai…

Kata nak iron baju lah, apalah…baca bukulah. End up, dok termenung. Mende….

Asal orang selalu cakap tulisan dalam blog aku ni beza giler dengan aku in real life? Walhal aku rasa sama je….ada beza ea? Celah gigi mana beza dia ek?

Ya Allah, giler tak bermotif betul entri ni. Dia just nak cerita betapa hari-hari menunggu balik raya itu terasa lama. Tapi bila dah balik, segalanya terasa singkat. Hurm….

perlu ke aku beli baju raya baru? dahlah weh, makin lama aku tulis makin merapu tulisan. Baik aku ngadap buku. Isi otak dengan bacaan bermanfaat sikit. Tak merasa nak habis dah Ramadhan….laju betul…

Kay r, papehal roger! Till then,…adios!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top