Sembang May

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Sembang May

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Sembang May

Sum 41 ada keluar lagu baru.

Well, tidaklah lagu baru, tapi lagu yang diberi nafas baru bertajuk ‘Catching Fire‘. Lagu ni asalnya daripada album ‘Order in Decline‘ yang diterbit pada tahun 2019.

Serasa akulahkan, aku dah habis dengar semua lagu dalam album tu pada tahun dia keluar. Tapi, yang melekat hanya satu lagu bertajuk ‘Never There‘ saja…apolah!

Masa tu aku gila dengan ‘Never There’ sebab dia macam satu lagu yang kau boleh jadikan sebagai motivasi untuk hidup (klise!). Selain daripada tu, lagu tu adalah lagu yang berkait rapat dengan zaman kanak-kanak Deryck. Cerita pasal ayah dia yang tak pernah ada sepanjang dia membesar.

Macam pernah ulas pasal lagu ni…jap aku cari balik entri tu…[Never There]

Well, yup! Ada! Hahahah pantang ada lagu baru dari Sum41 laju je kau on repeat ea? hahahaha

Lagu ni seakan rancak, tapi lirik dia seakan orang yang terkilan pada suatu yang dia pernah ada tapi tidak dihargai….lirik dia direct kot. hahaha sekali dengar pun boleh buat kau rasa macam, so relatable!

 

I never told you how I felt
Though I thought I’d said it all
And I never knew you needed help
Well, ’cause you always seemed so tough

But now I’m here alone
Without you by my side
If only I had known
That you kept it all inside

Now I’m trying to understand
Just trying to find a way
But forgive you I just can’t
It’s all just to much for me to take

And if I failed you, well, I swear I tried my best
But now you’re gone, so all your tears can lay to rest
Just so you know
You meant the world to us, I know that it’s too late
And all I want’s another chance, I can’t accept that you have left…

 

Okay… Memandangkan ini adalah reimagined version, ada satu perenggan lirik yang membezakannya. (Oh God, I just love the new version sebab….cerita disebalik lagu tu lah kan…apa lagi…)

Boleh baca cerita penuh tertubuhnya Reimagined version kat sini [SUM 41’s DERYCK WHIBLEY Releases Reimagined Version Of ‘Catching Fire’ After Healing From Wife’s Suicide Attempt]

Kalau dalam album ‘Order In Decline’ (2019), Sum41 takde feat dengan sesiapa. Dan versi terbaru ni, diorang ada feat dengan Nothing, Nowhere (hurm…tak pernah pulak aku follow Nothing, Nowhere ni…Google jap na..)

Eh! Eh! Eh! Sebayalah weh! Bapak hebat sia!!!!

Pergh, jeles betul tengok orang sebaya tapi diorang dah berjaya tahap seantero dunia. Syabas kawan! (Tiberkan jadi kawan..hahahah)

Kalau lirik 2019, dia kata;

Look at all this damage done
Are you happy with yourself?
And we thought the best was yet to come
And I thought I knew you, oh, so well

Tapi, versi 2021 pulak;

I would have took the pain from you
If only I had known what you were going through
They say that time will heal these wounds
But every day gets longer without you

Kalau malas nak buka link tu, boleh tengok keratan artikel berikut….

Sib baiklah alert dengan Release Radar dekat Spotify…Incase belum tengok video terbaru dia, boleh usha lah dekat bawah ni; Baru je premiered 22 jam yang lalu!!!! I’m so excited!

So far, muzik video Sum41 selalu buat rasa macam sedih tapi memberi inspirasi untuk teruskan hidup walau kau pernah terfikir untuk commit suicide and everything…

Lagu dia macam tepat pada waktu. Come in the right time at the right moment….

Terpanjang pulak ulas pasal lagu tu. Walhal, banyak je lagi topik lain yang berlaku sepanjang Mei ni. Misalnya, puasa sunat yang enam masih tak cukup enam hari. Lepas tu, lusa nanti, rakan sekerja merangkap kawan since Diploma akan selamat menjadi isteri orang. Aku dengan member lain, collect duit untuk beli hadiah…

Bermula Jun, jadual kerja macam pack. Macamlah…aku ni susun jadual kerja memang bikin overwhelmed! Tapi, dah selesai susun tu, ikut jelah flow, nanti insyaAllah eloklah tu.

Tu jelah kot topik best untuk diborak bagi sesi Mei. Lain-lain tu aku tak ambil port. Bukan sebab malas, tapi jelak..baik tido ke, layan Netflix ke, takpun berangan yang satu hari nanti bilik kau akan transform jadi bilik ala-ala industrial neon. Seronoknyalah berangan. hahahaha

Berangan, berangan jugak, tapi kaki tu still kena pacak pada realiti…

Usaha tu kena ada. So far semua barang tu dah masuk cart, usaha cari inspirasi dekat Pinterest pun sudah. Ada rezeki, aku ceritalah penuh perihal transformasi 5 tahun gitu….

Takat tu jelah kot sembang mei. Ada 10 blog lagi kena review dekat blog sebelah…(rajikanlah aku ya Allah….)

Papehal roger!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top