Hidup & Pilihan

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Hidup & Pilihan

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Hidup & Pilihan

Sambil layan The Midnight bagi melegakan segala kekusutan rutin yang semakin dijerut waktu, disinalah aku berfalsafah pasal hidup.

Ah, hidup….

Hidup, hidup, hidup dan tekanan….

Hidup dan pilihan…

Hidup dan…..urgh!

Kononnya awal tadi, lepas balik, makan malam nak terus tidur. Hurm ajelah…

I can’t take make eyes off you…

Malam ni line macam siput…aku syak kalau line bertanding dengan siput, confirm siput yang menang. Gerenti! Bukak itu loading, dengar lagu tersekat-sekat, tersekat-sekat…mood aku pun habis ke laut nak feel menulis. Cyeh!

*tarik nafas panjang*

Enam bulan je. Enam bulan je weh…bertahanlah….lepas settle ni kau nak keluar, keluarlah dari jerutan dan mainan agenda ekonomi yang tidaklah bergerak seiring dengan kemahuan jiwa dan impian kau…

Ya Allah, tolong nabila ya Alllah….

Beginilah jiwa merayu setiap kali dia bekerja dengan orang. Biar untung sikit asal bekerja sendiri, dari untung masyuk tapi menarik segala nikmat hidup…

Ah, hidup…itu semua pilihan. Lagi….

Tak bosan ke memilih?

Manusia, bila banyak pilihan jadi cerewet. Bila tiada pilihan, dia kaki komplen!

Nak kata akulah tu an..haaa memang pun. Kau! Kau yang tengah menaip dan bersungut pada kekangan waktu yang mula meragut waktu tidur. Gila! Gila dowh!

Gila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

So, green screen aku dah sampai, tunggu lampu, mic dan lepas ni bolehlah luahkan idea meroyan kau dengan lebih kreatif lagi. Argh! Cara kau lari dari realiti yang amatlah tidak memihak pada kehendak diri.

Kau, kalau hidup semata nak penuhkan citarasa sendiri, memang susahlah nak masuk air lain. Suka hatilah labu…aku pun tak larat dah nak ikut arus air yang kau tawarkan. Penat!

Ya Allah, bagilah aku belajar bersyukur instead of merungut. Astaghfirullah….tsk tsk tsk…teruklah kau ni. Haish!

Mende dowh aku merepek ni? Semalam sekole kopi pekat aku teguk. Dan setakat waktu ni, tidur cilok-cilok sejam saja. Nak tidur pun dah tak nikmat. Dalam kepala; kerja, kerja, kerja, kerja…

Weh, kerja sampai mati pun takkan habislah weh…

Pilihan….

Kau yang pilih untuk tersalah niat dalam menerima pekerjaan. Pastu meroyan…memang suka an ulang sejarah.

Dasar!

Love is a setting sun
Is a smoking gun
Is a 4 letter word
I hope it hurts
Love is a fatal flaw
Is a broken jaw
Is a burning bridge

Tak sabar tunggu lampu led yang auto sync dengan beat music. Aaaaa excited!

Apa lagi nak citer?

Doakan kitaorang sukses menjayakan projek ni. 27 hari saja lagi! Gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

I was busy dreamin’, buildin’ us a world
They dreamin’ up a good life
That wouldn’t hurt and wouldn’t spoil
The sun never set there, the water clean and pure
In the beauty there was purpose, so certain, safe, and sure
I could live this life forever but from far, far away

Dah r, nak sambung review blog pulak. Papehal roger!

Adios!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aienienka
June 4, 2021 19:17

buat dua2 dengan penuh kecintaan. Duit banyak pun perlu jugak.. Haha

Scroll to Top