Terlepas sudah

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg
Alkisahnya, bila kau masuk kelas senior dan kau lupa bertanya pada mereka bilakah the exact time for the final exam…

Yeah, tahniah for the correct guess. Aku tak boleh nak meraung atau melalak atau rasa macam down whatsoever sebabnya itu sudah silap aku sendiri…

Aku pun dah tanyakan perihal ni pada lecturer dan beliau pun tak boleh nak tolong. Sebab ini adalah final exam kot! Bukan test yang kau boleh ikut suka nak lupa or silap or sumpah mati…ingatkan petang rupanya pagi…

Pengajaran untuk masa akan datang. Mungkin dah lama sangat tak rasa loser sampaikan sudah masanya untuk ambil hikmah di sebalik setiap peristiwa. Dari takde semangat untuk explore dunia hartanah kau terus rasa tercabar sebabkan perkara kecik pun boleh lupa…

Kifarah dosa lalu untuk aku lebih fokus, lebih disconnected dan lebih matang dalam menjalani hidup di tahun terakhir sebagai mahasiswi.

Kelakar pun ada. Sebabnya bila kau macam bagi harapan dan terlepas peluang, itulah masa yang sesuai untuk kemas rumah kau. Mungkin sawang yang terlalu lama disimpan itu mengaburi peluang yang lebih cerah untuk digapai.

Cerita dekat sini habis dekat sini since aku pun tak tau nak cerita dekat siapa. Kau tau jelah sejak 2019 ni aku dah takde kawan. Kawan pun tinggal blog, muzik, buku, diari dan….Tuhan. Ah, kalau semulia itu untuk aku berkawan dengan Tuhan…

So, jangan risau. Everything gonna be okay. Hijab Wakanda dan Empayar Mahishmati kita masih kekal utuh menampung kegagalan yang penting untuk mencipta sejarah yang lebih gemilang.

“I’m sorry…
It’s all that I can say
You mean so much, and I’d fix all that I’ve done
If I could start again
I’d throw it all away
To the shadows of regrets, and you would have the best of me…”

Disconnected.
Because offline is new luxury…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
January 16, 2019 04:11

tulah pasal….sedih tak sedih life must go on right…thank you rrai ^_^

sofie adie
January 16, 2019 04:10

thank you very much jiha…insyaAllah…amin..

sofie adie
January 16, 2019 04:09

Amin…thank you kak…T^T
terharu sangat…

Cik Puan Rrai
January 14, 2019 21:58

semoga dipermudahkan semuanya Sofie.. aduhh pedih jugak tu rasa bila kena exam yang tak prepare ni.. harap2 okay2 jee semuanya..

Nurul Najihah
January 14, 2019 18:53

It's okay sis, I hope so everything will going well okay 🙂 doa banyak banyak moga dipermudahkan segalanya dan diberi peluang kedua untuk jawab exam semula. jemput singgah ke blog saya
https://nurulnajihah38.blogspot.com/2019/01/new-year-new-goals-i-2019.html

Siti Yang Menaip
January 14, 2019 16:48

Allah.. semoga semua dipermudahkan. meh citer kat kitee meh kalo xde sapa nak dengar =')

Scroll to Top