Uncertainty…

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

parking space, man, city-1487891.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

parking space, man, city-1487891.jpg

Kau pernah tak rasa Hilang…..

Rasa macam…kau dah terlalu lama tenggelam hingga kau lupa siapa diri kau…

Kau tak pasti samada kau itu kau atau kau sekadar jasad yang kosong bergerak tanpa sebarang jiwa…

Kau pernah rasa di henyak satu pemikiran yang buat kau mengalir air mata tanpa sedar?

Rasa kosong.

Takut dengan orang.

Tak yakin dengan kebolehan

Takut pada bayang.

Takut yang buat kau rasa kau langsung tiada punya apa rasa.

Kau hanya merenung di suatu sudut bilik dan menangis sendirian tanpa bunyi.

Hanya nyanyian dari Neffex menggegar bilik.

Pernah tak rasa semua ni?

I don’t really know what comes next
I’m just doing my best even though
I’m so stressed out
Everything just feels like a test
That I fail so depressed
When I can’t seem to get out

Aku cuba dowh…tapi aku tak tahu tahap mana cubaan itu. Ia sekadar lewa atau sekadar ambil syarat.

Kenapa aku selalu uar-uarkan pada dunia tentang perkara yang buat orang nampak betapa serabutnya life kau? Asal kau tak fake je kebahagian kau macam orang lain buat?

Senyum sana sini seperti tiada mendung. Sembunyikan segala ketidakpastian dibilik gelap….

Siapa aku sebenarnya?

Ke mana aku sebenarnya?

Hujungnya apa?

Wu ming zhe bei huh?

Aku give up ke? Apasal aku give up? Apa yang buat aku putus pada harapan dan tidak percaya segala ketentuan? Apa yang berlaku dekat aku dowh? serius! Apa yang buat aku dari punya sirna kini segala gelap gelita?

Kau tutup rahmat Tuhan dari hidup kau ke?

Kau isyhtihar perang dengan Tuhan? Allah….apa yang kau dah buat dowh sampai impak dia kau begitu begini ini?

Apasal aku yang fikir untuk berubah end up buat perkara yang berlawanan? Mana jiwa aku? Mana aku????

Am I really worth living?….

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top