Aku dan blogger #4

text, letter, old-4095909.jpg

Holla dear my fellow readers, how you have been so far? Is it great?

Life of 2017 really tough! Doesn’t it? hahaha, I can tell that…so, have you being consistent towards your blog writing ‘thingy’?

Nay….as you see, aku pun timbul tenggelam macam orang tadak blog lagaknya. Tapi takpe, asal kita tulis dari rasa, ia akan tetap selamanya hidup saat mata membaca dan akal mencerna. Sebab menulis tanpa jiwa ni, mesej takkan sampai. Biarpun intonasi setiap orang itu tak senada, tapi paling kurang mereka faham yang aku sedang bicara secara alaminya…

Pergh! itu dia punya intro panjang lebar baq ang!!

Series ni aku sambung lagi. Untuk kali yang ke-4. Bermakna, sudah 4 tahun aku meneraju dunia blogging tanpa bersembunyi dibalik codename PC1667csf. ←codename yang pernah diguna hasil dari menonton Police Story lakonan Jackie Chan and Nicholas Tse. Good old times huh?

Kalau korang masih first time baca series ni, you’re welcoming to read the previous series too ?

Aku dan blogger

Aku dan blogger #2

Aku dan blogger #3

Untuk tahun ni, aku boleh summarized kan yang aku jarang update worthy content for the reader. Nampak sedikit tak berilmiah ya blog ni. Hahaha. Tapi, pengalaman tu, senantiasalah aku share. Bab review pun dah berkurang. Sebab? Tak tahulah…mungkin tak kena dengan jiwa kot! Huhuhu

Satu hal aku terpaksa tunda dalam memperluaskan lagi jajahan blog ini. Ada beberapa isu teknikal dan kewangan terpaksa dianjak kehadapan.

Dari segi blog designing:-

aku malas nak ubah lagi. Sebab rasa selesa dan kena dengan jiwa untuk design ni. Nak cari lain memang kena ambik masa lamaaaaa gilerrrr

Dari segi post entry paling meletup tahun ni;

entri mak cik tbs. Femes betullah mak cik tu. Akulah salah satu yang menyumbangkan kefemesan dia. *facepalm*

Entri ilmiah yang lain yang berkemungkinan masih berguna bagi generasi baru;-

‘Best ke belajar geomatik?’

BEST!!!←Kata orang yang tukar programme bila sambung degree?

Bestlah sebenarnya, cuma aku lebih suka variasikan pengalaman, itu yang tukar.

Pengalaman paling wow sepanjang berblogging?

– Dapat jana pasif income

Lagi? Erm…kalau aku tak aktif kat blog, aku banyak interaksi dengan blogger dekat instagram. So, to all blogger out there, let’s spread our blog-bond through instagram ? . Cumanya, ig aku ni tadaklah banyak gambar sendiri. Coz, mungkin aku sejenis manusia yang tidak suka melihat gambar sendiri. Huhuhuhu

So that’s it! Any other story I will add it up later. Karang makin bertambah pulak entri tak berilmiah.

See you when I see ya!

#doakanyangterbaik #hidupblogger #rindublogzamanblackgold #darknessgivelifemeaningful

p/s: dalam entri mak cik tbs tu, aku ada mention pasal air ribena yang hamba Allah kasi. Dan air tu masih elok tersimpan dalam peti harta sofie. insyaAllah panjang umur, 2026 aku cerita pasal air tu. ?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Shikin Razali
June 3, 2018 18:06

Blog awak memang cantik Sofie, memang sesuai dengan awak yang penuh misteri.. hihihi jangan marah tau..

sofie adie
March 10, 2018 12:20

setuju sangat tu. mana lagi nak share semua benda yang kita minat kalau bukan dekat blog kan?

Lya Amie
December 27, 2017 13:55

Biasalah bila ada blogging slump yang kejam timbul kejap hilang tu. Asalkan tak berhenti blogging je dah cukup 😉

sofie adie
December 15, 2017 14:24

u too syakir! insyaAllah ^_^

sofie adie
December 15, 2017 14:23

insyaAllah…^_^

sofie adie
December 15, 2017 14:23

insyaAllah. selamat maju jaya juga ^_^

sofie adie
December 15, 2017 14:22

terima kasih lz!
tenggelam timbul okay lagi kak, kalo lemas acane? heheheheh

sofie adie
December 15, 2017 14:21

huhuhuhuhu…tapi bila ada mood nak tukar design, kerjanya nak tukar jee…ikut musim katakan…>_<

sofie adie
December 15, 2017 12:49

thank you farah! =)

Muhammad Syakir
December 15, 2017 12:43

Keep on writing sofie! 🙂

Raydah
December 15, 2017 12:43
At-Tarmizi
December 15, 2017 12:43

moga terus maju =)

I am LZ
December 15, 2017 12:43

Teruskan blogging Sofie.. I like reading your blog..
Tak kisahlah tenggelam timbul or apa yang pasti cerita semua best, tulis dari rasa hati..
Readers dapat rasai keaslian cerita itu. Keep it up!

Mizz'strawery Smile
December 15, 2017 12:43

Hana pun rasanya tak ada perasaan nak ubah design blog.*tak suka perubahan.

Sorry menyampuk. ^^

Farah
December 15, 2017 12:43

I like your current design. Just nice 🙂

Scroll to Top