Hey 2017, it’s time to Sayonara

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Ada orang cakap 2017 will teach us to be strong.

Dan ianya amat benar.

So, ini adalah entri kedua bagi bulan Disember dan barangkali merupakan entri terakhir bagi tahun 2017. How fast times flies….huhuhu terasa baru semalam 2007. Terasa baru kelmarin Mawi dan Ekin berkahwin. Baru hari tu Tunku Mizan jadi Sultan. Baru merasa Islam Hadhari sesaat lepas…

Rupanya semalam yang kusangka itu sudah sedekad berlalu. Biasalah…dah berlalu baru terasa cepat, bila sedang melaluinya…tak merasa pun cepat atau lambat. Yang penting ia berlalu…?

2017.

Ada suka, duka, air mata, perih keringat yang mungkin hanya dikongsikan pada diri sendiri. Simpan sebagai bara yang sampai bila takkan terpadam. Cerita itu, kita sisipkan sebagai pengalaman paling berharga yang tak mungkin dapat dibeli.

Okaylah, ada sesetengah perkara yang aku tak dapat tunaikan mahupun laksanakan bagi tahun ni…contohnya:-

– tahun ni takde sebarang contest yang aku anjurkan. Since tahun lepas merupakan #lastgift, so that it is…lastgift.
– penundaan transformasi kepada wordpress. Again…
– renovate rumah
– tukar telefon idaman
misi mencari cinta

Tu je kot! Tapi takpe…memandangkan ada benda lain yang dapat aku complishkan disebalik incomplete mission tadi.
– kerja sambil belajar
– belajar lebih dalam tentang financial freedom
– kereta (setelah tiga bulan lebih jadi pengguna uber dan grab car)
– telefon baru (walaupun bukan telefon idaman)
– grad dan jejak arau untuk kesekian kalinya…
– makan dekat Dollly dim sum

Itu je? Hahahahaha banyak je lagi kalau nak disenaraikan tapi itulah yang paling berharga. Oh, lupa nak mention, tahun ni jugak keluarga aku menerima dua orang ahli baru. Welcome to our legacy brothers!

Dan title aku tahun depan akan bertukarlah dari kakak kepada mak chik. Yolah, dengar-dengarnya, dua orang anak buah akan menyusul tahun depan. Maigadd!!!! Terasa benar tahun 2020 dah hampir. So, are we prepared well to celebrate 2020?

Isu blog;
Pastu tahun ni, blog aku agak bising dengan isu mak cik tbs (nightmare) pasal katanya dia masih giat lagi. Wallahualam sebab aku dah lama tak naik public transport selain dari uber and grab. Apa nak jadi, jadilah mak cik. Dah setahun berlalu. Aku pun dah malas nak fikir pasal mak cik. Banyak lagi benda lain yang boleh improvekan IQ dan EQ aku ni.

Yang kelakarnya, dah tahun kedua aku degree dalam Pengurusan Hartanah, tapi blog ni masih menjadi rujukan bagi adik-adik geomatik. So, alhamdulillah ada seorang yang dah 19 tahun berpengalaman dalam arena Geomatik sudi menawarkan diri beliau untuk sebrang persoalan yang bakal geomatik surveyor sering bertanya.

So, in future aku masih lagi menaip tentang geomatik lebih banyak dari isu hartanah. Maklumlah, sifu hartanah terlalu ramai dari sifu geomatik. Tapi, untuk perkongsiaan degree dalam hartanah di UiTM tu, mungkin aku akan share lah sikit-sikit. Mana yang aku dapat tolong.

Ilham aku nak menaip dah bersepai entah kemana dah tadi. Elok-elok dah kemaskan ayat sastera dalam kepala. Alih-alih dah hilang…

Dua tahun lepas aku ada buat misi gila. Namanya misi mencari cinta. Hahahahah lepas tu, tunda lagi. Since, banyak lagi komitmen yang aku perlu utamakan. Kata aku lagi satu, dia dah malas nak mengharap dengan perkara itu semua. Habis belajar nanti pandailah dia fikir. Kata dia…aku akur ajelah.

So, 2018…are we friend right? 

Nanti jumpa kita borak k!

See ya when I see ya!

p/s: see, sapa kata taip entry blog ni senang, ni dah empat jam masih lagi tak publish. #saluteblogger

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
January 18, 2018 03:18

2017 has teach us be strong than we thought…may 2018 bring more happiness to us ^_^
hope 2018 beri sirna baru pada nina

sofie adie
January 18, 2018 03:17

hahahaha yang ini tak boleh janji tapi harapnya begitulah…^_^

sofie adie
January 18, 2018 03:16

amin!
u too farah! ^_^

sofie adie
January 18, 2018 03:15

amin! insyaAllah semuanya akan tetap berjalan lancar ^_^

Hanis Amanina
January 2, 2018 18:49

I learned so much from 2017. Banyak kenangan2 indah, tak lupa jugak kenangan yg buat I lose myself. Ramai org datang dalam hidup, ada yg stay, ada yg pergi.

hanisamanina.com

Anum Abdullah
December 29, 2017 16:42

semoga terus bersemangat nak update blog pada tahun hadapan…:)..

Farah
December 29, 2017 16:42

Hope 2018 will be better for you! 🙂

At-Tarmizi
December 29, 2017 16:42

semoga 2018 lebih banyak cerita gembira daripada kesedihan..

Scroll to Top