Ceritera Ramadhan…

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua!

Sebelum memulakan entri dengan lebih lanjut, bersamalah kita menghadiahkan Al-Fatihah kepada Prof.Izzi yang baru saja pergi tengahari tadi…Al-Fatihah…

Masa awal masuk UiTM dulu, time MDS akan ada satu ujian Matematik. Dimana ia mengasah balik skill matematik kita. Time tu, aku jawab semberono je…sebab of courselah yang banyak guna formula tu aku tak dapat jawab. Even dia kasi berjuta pun formula. Lepas tu, aku fail!

Maka naiklah nama aku dalam senarai pelajar yang mengikuti kelas intensif matematik. Sebelum sesi kelas bermula, Prof. Izzi telah menjadi motivator untuk pelajar lain yang seangkatan dengan aku. Motivasi dari beliaulah yang membantu aku untuk dapat A dalam setiap subjek yang memerlukan kiraan…dan hari ini, beliau telah pergi…amanlah beliau disana….

Dari Allah kita datang, kepadaNya jua kitakan kembali…

Ramadhan tahun ni, terlalu banyak berita sebegini berlaku dikalangan orang yang aku kenal, atau mungkin keluarga aku kenal…terasa begitu dekat sangat dengan waktunya. Setiap hari, bila ada sesuatu ganjil yang berlaku, hati mesti terus berdetak…

Ya Allah, jika ini Ramadhan terakhir kami, Engkau bantulah kami untuk menjadikanNya yang terbaik antara yang terbaik sepanjang hidup kami… -Amin-

Hari Jumaat yang penuh barakah…semua orang impikan untuk ‘pergi’ pada hari Jumaat. Semoga diperkenankan olehNya…

Salam Lailatul Qadar…

Content Protection by DMCA.com

Kongsi 

Related Posts

30 thoughts on “Ceritera Ramadhan…”

  1. Dulu selalu dengar Prof. Izzi dr radio je.
    Santai je ceramah dia, pendek pulak tu tapi sampai.
    Semoga dia diberkati-Nya.

    "Renung-renungkan, dan selamat beramal"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top