Ceritera Ramadhan…

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua!

Sebelum memulakan entri dengan lebih lanjut, bersamalah kita menghadiahkan Al-Fatihah kepada Prof.Izzi yang baru saja pergi tengahari tadi…Al-Fatihah…

Masa awal masuk UiTM dulu, time MDS akan ada satu ujian Matematik. Dimana ia mengasah balik skill matematik kita. Time tu, aku jawab semberono je…sebab of courselah yang banyak guna formula tu aku tak dapat jawab. Even dia kasi berjuta pun formula. Lepas tu, aku fail!

Maka naiklah nama aku dalam senarai pelajar yang mengikuti kelas intensif matematik. Sebelum sesi kelas bermula, Prof. Izzi telah menjadi motivator untuk pelajar lain yang seangkatan dengan aku. Motivasi dari beliaulah yang membantu aku untuk dapat A dalam setiap subjek yang memerlukan kiraan…dan hari ini, beliau telah pergi…amanlah beliau disana….

Dari Allah kita datang, kepadaNya jua kitakan kembali…

Ramadhan tahun ni, terlalu banyak berita sebegini berlaku dikalangan orang yang aku kenal, atau mungkin keluarga aku kenal…terasa begitu dekat sangat dengan waktunya. Setiap hari, bila ada sesuatu ganjil yang berlaku, hati mesti terus berdetak…

Ya Allah, jika ini Ramadhan terakhir kami, Engkau bantulah kami untuk menjadikanNya yang terbaik antara yang terbaik sepanjang hidup kami… -Amin-

Hari Jumaat yang penuh barakah…semua orang impikan untuk ‘pergi’ pada hari Jumaat. Semoga diperkenankan olehNya…

Salam Lailatul Qadar…

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
July 19, 2016 07:06

selamat hari raya jugak…and MZB 🙂

sofie adie
July 19, 2016 07:05

Waalaikumsalama kak shikin 🙂
salam aidilfitri jugak…

sofie adie
July 19, 2016 07:05

salam aidilfitri 🙂

sofie adie
July 19, 2016 07:03

Amin!

zuhdi sanusi
July 14, 2016 17:06

selamat hari raya., maaf zahir batin

Shikin Razali
July 14, 2016 14:31

Assalamualaikum Sofie, selamat hari raya Aidilfitri..Maaf zahir dan batin walaupun tak penah bersua wajah.. 🙂

Eintan Nurfuzie
July 13, 2016 21:13

selamat hari raya.

Aisya 사구라
July 10, 2016 03:28

tanpa kita sedar, waktu semakin berjalan dan giliran kita pula akan tiba. semoga kita selalu ingat pada Nya

sofie adie
July 3, 2016 14:16

Amin…

sofie adie
July 3, 2016 14:15

Amin!

sofie adie
July 3, 2016 14:14

yalahkan….

sofie adie
July 3, 2016 14:14

awak juga kak syikin 😀

sofie adie
July 3, 2016 14:14

Amiin!

sofie adie
July 3, 2016 14:14

Amin…

sofie adie
July 3, 2016 14:13

samalah….tapi sejak dah lama tak dengar radio kenal2 kat uitm pulak…

sofie adie
July 3, 2016 14:13

owh……

sofie adie
July 3, 2016 14:12

saya kind of kerap jugak sebab selepas kelas prof. kelas kitaorang…ada satu sem tu…

sofie adie
July 3, 2016 14:12

salam yana, samalah saya pun baru tahu bila tengok jadi trending kat twitter….

Fieyqa Adelova
July 3, 2016 11:41

al-fatihah..

cEro
July 2, 2016 01:11

Dulu selalu dengar Prof. Izzi dr radio je.
Santai je ceramah dia, pendek pulak tu tapi sampai.
Semoga dia diberkati-Nya.

"Renung-renungkan, dan selamat beramal"

Eeiou _
June 30, 2016 20:26

Inna lilahi wa inna Ilaehi Rajiun. We pray Almighty Allah admit him into al-jannah.

Mommy Muhaimin
Mommy Muhaimin
June 30, 2016 20:26

Kamek pun baruk tauk nya dah ninggal. Diari Mommy Muhaimin

Shikin Razali
June 29, 2016 19:39

Selamat berbuka puasa pada awak… 🙂

Ana Fatihah
June 29, 2016 12:26

Innalillah. DariNya kita datang dan kepadaNya kita kembali. Semoga prof dan kita mendapat husnul khatimah. Amiin.

Anonymous
Anonymous
June 29, 2016 12:26

Al-Fatihah.. semoga beliau di tempatkan dikalangan orang-orang yang beriman 🙂

Kim Chaa
June 27, 2016 19:08

Dulu slalu dengar motivasi prof izzi dkt tv atau radio. Terkejut bila dpt tahu dia meninggal

Anonymous
Anonymous
June 27, 2016 19:08

innalillaahiwainnailaihiroojiun

The KehalusanKelembutan
June 27, 2016 19:08

dulu dia mengajar dungun, saya masuk dip dungun dia transfer arau

The KehalusanKelembutan
June 27, 2016 19:08

sepanjang duk arau , dua tiga kali je terserempak dengan dia

The KehalusanKelembutan
June 27, 2016 19:08

salam sofie , baru tahu yang prof izzi dah tak ada Innalillah

Scroll to Top