Chillax!

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

lonely, thoughts, thoughtful-5122894.jpg

Dua hari yang lepas, aku ada buat satu entri tentang keadaan aku bila blog hilang kompas. Lepas tu, aku tak taulah perasaan aku atau aku yang terlalu paranoid sampaikan aku rasa yang entri tu macam menyinggungkan perasaan ramai pihak. Oh God! Dosa apakah yang telah aku lakukan terhadap mereka?!! Huwaaa…..

Aku pun macam, “Weh, ko dah buat apa dengan blog kau ni? Adoyai!”. Blur sekejap! Dan entri kali ni aku nak mintak maaf kepada korang jika ada yang tersayat jiwa, terguris hati mahupun terobek emosi. Ampuni gua lorh! Mintak maaf banyak-banyak…T^T

So, bila aku dapat komen dari korang, aku pun terfikir jugak. Okay, kita sama-sama fikir…dan itulah faedahnya bila kita suarakan pendapat. Mungkin ada pro’s dan con’s. Tapi dua-dua takde salah dia. Sebab lain orang lain pendapat. Yang penting aku dah dah bersedia terima sebarang kecaman. (Kalau kena kecamlah….sedih woo…) Takde r…aku chill ja…

Kalau korang tertanya-tanya, kenapa aku buat entri kejam macam tu? Aku pun akan tanya diri aku balik…dan diri aku akan jawab, dah namanya blog hilang kompas, sesatlah jawabnya…T_T

Chillax!

Terima kasih untuk yang sedia menerima pendapat dari aku dan sudi berkongsi pandangan tentang hal tu. Kita sama-sama belajar. Salah dan silap itu semuanya datang dari kelemahan aku sendiri. Yang penting belajar dari kesilapan. *tarik nafas panjang-panjang….lepaskan perlahan*

Sebenarnya aku pun lebih suka baca blog yang ceritakan tentang pengalaman, kisah hidup…apa yang mereka fikir..sebab itu memang genre favorite aku. Dia macam terasa dekat dengan dunia sebenar. Dah namanya hidup dalam satu dunia…adoyai.. tu jerlah kot…kot!

Dan aku pun masih newbie, perlu banyakkan belajar lagi, banyak silap yang berlaku tanpa sedar…mintak maaf lagi sekali. Dalam perancangan akulahkan, blog ni dalam fasa transition. InsyaAllah masih dalam proses. Aku dah berubah angin ke?

Angin? urm…*panas pulak hari ni…tetiba* aku masih dalam plan untuk menaik tarafkan blog sendiri. Scary kan?

Benda yang paling aku takut: Kehilangan pembaca setia macam kim chaa, nina, yana, tashira, numigx, tomo…dan ramai lagilah…fuh!

Perubahan itu menakutkan bukan?

Akhir kata dari aku,

Be yourself. Because everyone is already taken…

Thanks for reading!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
October 3, 2016 12:04

takpe2…acane bleh jumpa blog ni? hahahahah soklan takleh blah…
thanks followed here siqah!

setuju tu…pesanan utk saya sendiri jugak ni. 🙂

Siqah Hussin
October 3, 2016 11:18

Alaa siqah baru jumpa blog awak. Hee. Dah follow 🙂

Will be one if your loyal readers. Dont worry. Pendapat masing2. Kalau ada yang menegur, baguslah. Boleh sama2 betulkan apa yang salah 🙂

Nak terjah entri blog hilang kompas sekarang 😀

sofie adie
June 8, 2016 06:05

hahahha…maunya tak perasan…hehehehheh
indeed kim chaa…ayat kim chaa makin powerlah sekarang…tahniah! ^_^

thanks untuk setia hingga hujung nyawa..glad to read that!

Kim Chaa
June 8, 2016 05:55

Ehhh .. Macam tahu tahu selalu stalk blog niiih .. Hehe .. Chillax laah, setiap manusia akan lakukan perubahan utk kearah yg lebih baik ^^ Tak semua org akn setuju dgn kita, tp bermakna kita tak boleh bersuara. Pendapat masing masing 🙂 chill. Setia hingga hujung nyawa .. Ehhh, tetiba ..

sofie adie
June 5, 2016 02:40

thanks for ur support aisya 🙂

Aisya 사구라
June 2, 2016 22:23

teruskan menulis! tak salah lontarkan pendapat hehe. saya suka baca blog orang sebab saya suka tengok orang lain punya cara berfikir. masing2 unik, masing2 ada kelebihan… Allah cipta kita ni pelbagai dan berbeza2 kan untuk belajar sesama sendiri. yeaahh chillax <3

sofie adie
June 1, 2016 18:16

waalaikumsalam 😀

sofie adie
June 1, 2016 18:16

ha'ah…
episod tu semakin berkembang, hopefully berjalan dengan lancar…insyaAllah…

sofie adie
June 1, 2016 18:15

already relax tomo…heheeheh thanks ya for supporting! 😀

sofie adie
June 1, 2016 18:14

hehehe takpe2 take ur time sis! 😀

sofie adie
June 1, 2016 18:14

salam…
same goes here…thanks yana!

sofie adie
June 1, 2016 18:13

😀 thanks BV!

sofie adie
June 1, 2016 18:13

iyap! nein…the compass still here…don't worry des! captain barbosa will not have a chance to take it away…hahahhahah
thanks des! i will…

sofie adie
June 1, 2016 18:11

glad to hear that! 🙂

sofie adie
June 1, 2016 18:10

pun boley =D hahahhahah

sofie adie
June 1, 2016 18:10

thanks singgah!

sofie adie
June 1, 2016 18:09

thanks fatina! there's still a room to fit in 🙂
all the best for u too!

sofie adie
June 1, 2016 18:08

setuju tu…sila2 terjah..heheheheh

Sarah Shaqira
June 1, 2016 18:07

assalamualaikum! 😀

cEro
June 1, 2016 18:07

Hahaha. Chillax.
Hidup ni adalah episod untuk mencari matlamat.
Kalau hari ni lain, esok lain, itu namanya berubah, dan berubah selalunya menuju ke arah kebaikan. Kan? Hehehe

Anonymous
Anonymous
June 1, 2016 18:07

relax kak, biasa je. best je baca entri org lain ni 🙂

adianiez AIDA
June 1, 2016 18:07

hmmmm x dpt nak komen.
akak kena baca previous entry 🙂 hi hihi…

The KehalusanKelembutan
June 1, 2016 18:07

salam ,
saya pun suka baca tentang pengalaman..

eh saya ke ? insyaAllah will stay

BudakVanilla
June 1, 2016 18:07

chillax sofie chillax 😀

Des
Des
June 1, 2016 18:07

aww, i'll still love your blog content lah apa jenis entry sekalipun. changes is good, but the most important thing is kita sbg penulis selesa dengan apa yang kita tuliskan– that's when we actually find happiness in writing, and when we're happy ain't that a proof we're in the right direction? that compass is not broken then. hehe, keep writing apa-apa pun ok!

tashira
June 1, 2016 18:07

wah ada nama kita lah 😛 hahaha no worries lah kak. chillax je 🙂

Hanis Amanina
May 29, 2016 19:46

I'm not taken yet. Hahaha

JAMIL HASHIM
JAMIL HASHIM
May 29, 2016 17:56
Fatina
May 29, 2016 12:57

No! you won't lose your readers, sofie! don't worry 🙂
kritikan yg diberi tukarkan kpd menjadi sebagai motivasi untuk sofie buat yg lebih baik tau!
chaiyok chaiyok, sofie! hihi 😀

zaitie hasnan
May 29, 2016 12:26

yup kritikan tu leh buat kita berfikir n perbaiki..
terus nk terjah entri blog hilang kompas =)

Scroll to Top