Ramadhan Di Rantau

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Ramadhan Di Rantau

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Ramadhan Di Rantau

Alhamdulillah masih dipertemukan dengan Ramadhan Kareem 1441H. Tahniah kepada kita semua sebab diberi peluang untuk bertemu bulan yang penuh barakah ini.

So, amacam first day puasa dizaman pandemik? Seronok tak?

Hahaha apa jenis soalan la kau tanya tu. Kalau ikut puasa solo, sendiri, sadis, sepi macam ni…ni merupakan tahun ketiga aku puasa macam ni. Huhuhuhu…nasib baik ada pengalaman puasa sendu sorang. So, tadaklah sedih, koyak mana jiwa ni kan.

Banyak cerita nak update sebenarnya. Tapi, bagilah aku marathon series kasi cuci otak tepu ni dulu.

Nak bagitau jugak dekat korang, yang aku dah ada penambahan pada beberapa page untuk luaskan lagi legasi blog ni. (Kalau korang perasanlah..)

Tapi, cerita penuh tu aku dedikasikan rasmi pada post akan datang. Aku pun tadaklah rajin mana nak hadap komputer 4812namblas jam setahun. Ada masa tu, aku pun ambik masa shut-down dunia maya ni. Penat!

Penat nak kejar semua dah. Hahahaha….so, normallah kalau korang tengok, kejap aku meriah kejap aku suram. Itu memang pesen aku dah. Papehal aku banyak benda tertangguh jugak. Tak sangka ada jugak orang berminat nak contribute karya dekat laman nak merapu ni.

Aku ucapakan terima kasih buat Aiman Chong sebab bersemangat betul menyumbangkan hasil tulisan beliau (yang sepatutnya aku post sebelum ramadhan tiba..) Papehal, aku cuba konsisten.

Mana yang rajin teroka lama maya aku ni, sambil pusing-pusing jenjalan tu, kalau korang peminat podcast dan terasa nak contribute idea dekat podcast season akan datang, aku amat alu-alukan. (macam biasa cerita penuh, aku explain post rasmi dia…)

Itu saja short life update dari marhaen Midgard.

Salam Ramadhan!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anamizu
May 20, 2020 16:53

hai sofie! Best juga berpuasa dalam musim Covid19 ni & PKP (work from home) tapi 18 Mei baru ni K.Ana dah start kena masuk ofis semula huhu

anamizu
June 11, 2020 11:06

hai sofie! Best juga berpuasa dalam musim Covid19 ni & PKP (work from home) tapi 18 Mei baru ni K.Ana dah start kena masuk ofis semula huhu

Scroll to Top