Dapat Hadiah Dari Cikla!

text, letter, old-4095909.jpg

Alhamdulillah rezeki hari Jumaat.

After buka lapisan pertama

First of all, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada cikla sebab sudi hadiahkan kita sebuah memori terindah bagi bulan Februari 2016 ni. 

Balik dari mengimbau kenangan di sekolah rendah zaman dulu sambil bantai aiskrim gula apong, tetiba aku nampak satu bungkusan atas meja. 

“Hadiah dari cikla ke ni? Lajunya? Bukan semalam cikla baru pos ke?”

Dan aku pun teruslah beroperasi membuka balutan luar hadiah tu. Tebal mak aih! Selepas berjaya operate salinan tadi, maka keluarlah sebuah hadiah seperti gambar di atas. Berbalut dengan kemas, cantik, elegan gitu…Masa nak operasi buka balutan kedua, aku punyalah beria takmau kasi koyak pembalut hadiah tu…tapi gagal! Koyak jua akhirnya….tangan belum cukup halus lagi..hehehe

Tadaaa!!!

Dan hasil operasi kedua, lahirlah sebuah kad ucapan dan hadiahnya…hadiah apa?

Cawan kaler purple yang comel dan juga lampu lip-lap lip-lap….habis je aku bukak balutan kedua ni, lampu lip-lap dari manalah aku fikir keluar…rupanya dari kotak yang sama…(lampu tu terlindung dibalik kad, sebab dia malu…^_^)

Alololo serba serbi comellah hadiah dari cikla kita ni…

Lampu tengah lip lap kaler merah…

Mak aku ceritalah, yang pak cik posmen tu dah boleh kenal dengan rumah ni..Setiap bulan mesti ada barang….dia pun pelik jugak..sebab yang jadi pengambilnya mak aku sorang je…tapi barang banyak….rezeki jangan ditolak iya dak pakcik?

Sebab apa aku dapat hadiah dari cikla?

Sebab tangan gatal dok mengulas entri cikla setiap hari…hehehehe….kalau korang nak jugak, korang mestilah kalahkan komen aku kat blog cikla dulu….hehehehhe….

Untuk julung kalinya saya ucapkan jutaan terima kasih kepada cikla! hope cikla maju dalam dunia blog dan jaya dalam berblogging! Moga rezeki cikla dimurahkanNya. Amin!

Thanx for reading!

Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofie adie
February 23, 2016 18:55

hahahhahah….pun boleh lissa! 😛

Anonymous
Anonymous
February 19, 2016 18:29

comelnyaaaa! sukaaa yang ada lampu-lampu tu. hahaha #mudah terhibursangat XD

sofie adie
February 15, 2016 23:01

thanks bro! tegar tu taklah…cuma setia tu ye…

blom lagi….sayang nak guna sebab comel sangat!
^_^!

Bro Ley
February 15, 2016 22:44

Tahniah. Siap posmen kenal lagi rumah eh..memang betul2 blogger tegar ni drop komen.

Dah start guna buat minum belum cawan tu? Hehe..

sofie adie
February 15, 2016 20:52

Always r nad..heheheheh…tunggu je hadiah dari nad pulak…hehehehe

sofie adie
February 15, 2016 20:51

alhamdulillah…terima kasih kak ros….semoga rezeki kita sentiasa dimurahkanNya…amin!

^_^

sofie adie
February 15, 2016 20:50

thanks fieyqa! ^_^

Nadratul Syazwana
February 15, 2016 19:37

Wahhh comelnyaaa. Rasa seronok kan bila dapat hadiah gini ehehe.

ros nordin
February 15, 2016 19:37

Comel hadiah untuk Sofie..wah tiap bulan ada gift tu moga terus murah rezeki Sofie..hihi btw tahniah ^^

Fieyqa Adelova
February 14, 2016 18:27

seronoknya dapat hadiah. comel pulak tu wuhuuuu. tahniah! 😀

sofie adie
February 14, 2016 03:51

terima kasih kak! 🙂

sofie adie
February 14, 2016 03:51

iyalah tu…

sofie adie
February 14, 2016 03:51

purple lover ea? hehehehhe…alhamdulillah!

sofie adie
February 14, 2016 03:50

alhamdulillah! 🙂

sofie adie
February 14, 2016 03:50

hahahhaha….biasalah…org tu pun apa kurg nya!!

sofie adie
February 14, 2016 03:49

haah purple gitu…^_^

sofie adie
February 14, 2016 03:49

sama2 kim chaa! ^_^

sofie adie
February 14, 2016 03:49

hehehhe acane nak bg tu kak? kan? thanks to cikla ^_^

sofie adie
February 14, 2016 03:48

memang comel kak! ^_^ thanks!

Ardilla Noorezan
February 14, 2016 03:46

Wahh tahniahh!

Aienienka Peter
February 13, 2016 17:57

hahaha femes rumah jiran kita ni… 😀

tashira
February 13, 2016 17:57

murah rezeki. hehe kaler purple lagi tuuu >.<

Farhana Zukri
February 13, 2016 17:57

rezeki! 😀

Leyha Hady
February 13, 2016 17:57

whooaa somebody got giftsss! should ai say 'tonngg rrr'? hahahaha XP
byk collection mug pasnih..

Busyra Bt Takiyudin
February 13, 2016 17:57

comelnya.. hehe. purple

Kim Chaa
February 13, 2016 17:57

Waaaaaaahhhhhhhhhh ….. Cantiksnyaaaaa ^^ .. Tahniah sofie dpt hadiah ?

Nao Mei
February 13, 2016 17:57

Bagi akak kotak purple tu..hahaha..comelnya dia dapat hadiah..

aryan azra
February 13, 2016 17:57

Tahniah…comel betul hadiahnya tu

sofie adie
February 12, 2016 23:08

syukur selalu..alhamdulillah…thanks PC..^_^

sofie adie
February 12, 2016 23:08

itulah….pos laju giler nih….u too cikla…alldabest!

sofie adie
February 12, 2016 23:06

sama2 rrai! best sangat2…^_^

sofie adie
February 12, 2016 23:06

kan? rasa nak letak dalam almari kaca ja…p tadak la pulak…

PeRdU cINta
February 12, 2016 23:04

Alhamdulillah rezeki tu…syukur..

CikLa Shahril
February 12, 2016 23:04

Hi sofie… Syukurlah dh selamat sampai. Terkejut jugak sofie bg tau dh sampai… jugak abg pos laju anto brg. Syukur jugak sbb Sofie suka hadiah kecil yang tak seberapanya tu… Hihi… Oklah, thanks sbb tak jemu jemu intai intai blog picisanku itu… All the best utk Sofie jugak.. Kirim Salam dekat mak ye… tukang amik hadiah… Hihi…

NUR RAIHANAH
February 12, 2016 23:04

wahh bestnyaa sofie!tahniahhh yaaa!

BELLA LEE
February 12, 2016 23:04

omeiinya ^^

Scroll to Top