Day-2 Blog Post Challenge: Where do you see yourself in 10 years?

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

woman, jump, backpack-1868817.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

woman, jump, backpack-1868817.jpg

If I would be honest with myself, I see myself walking in the middle of the city, visiting the most beautiful library in the world. Sipping coffee, oh smoothies and watch people walk by. Takin’ a deep breath, how far have I become. After that, I come back home, with my lovely family. Although I never imagined myself as a married person, but in 10 years, who would imagine what will happen. Maybe I have my little family. Living overseas as a digital entrepreneur.

Ah moga anganan dan impian ini jadi kenyataan. Aku yang sekarang pun masih sibuk menapak untuk merealisasikan segala impian itu supaya ia berjaya dihasilkan seperti yang dimahu.

Masa makan malam tadi, adik aku ada share pasal webinar yang dia ikut. Ada seorang penceramah ni dia suruh muhasabah dan review hidup dengan buat satu table. Dimana column pertama table tu kita tulis apa yang kita nak, column kedua tulis apa yang kita dah capai. So alang-alang aku dah mengadap dekat sini, meh kita lihat apa yang dah berlaku dalam table hidup seorang sofie. Adakah dia menjadi seperti apa yang dirancang atau hanya merancang tanpa tindakan.

Uuuuu takut nih…tapi takpe, so far aku tak terlibat lagi dengan perkara jenayah.

Nah tak jadilah nak share. hahahaha life planning aku tu kot. Bahaya…confidential gitu. Tapi ringkasnya ia lebih kurang beginilah:

WHAT I PLANNED WHAT ACTUALLY HAPPENED
Have 5A for UPSR Get 2A2B1C for UPSR

Kalau dilihat pada 10 tahun yang lalu, ini ke aku yang aku nak jadi dulu?

Hurm….so far walaupun ianya bukanlah berlaku seperti yang aku nak ia jadi, tapi aku rasa akulah yang bermasalah dalam menggapai semua impian ni. Aku puncanya kenapa aku masih tak berjaya. Dan menyesal? Menyesal itu tidak, tapi kecewa dengan diri sendiri sebab kau terlalu lama hold back diri kau dari merasa kejayaan sebenar.

Aku takut untuk berjaya. Takut ia sementara buat aku kufur nikmat. Dan bila aku mula capai yang aku nak, satu persatu ia jadi nightmare. Itu masalah aku. Argh!!!!!!!

I’m sabotaging myself dude!!!! God…I have to change my mindset.

I don’t want to live this kind of life in the next 10 years…

What I want is, I’m having a beautiful family, have a simple life with the person I loved the most…we don’t speak Malays since he might be someone from overseas I guess hahahahahha berangan ke langit sia! Takpe, itu imaginasi aku. Impian aku kan.

If that never happens, so I just wander around in the city of nowhere. Smiling, living and breathe a new fresh air….

2031 hah?

Umur aku dah berapalah masa tu. Well yang penting masih muda. Kekal muda dan comel macam aku 10 tahun yang lalu.

Tu jelah kot dari aku. Berapa minit lagi nak masuk hari seterusnya.

So, dimana korang 10 tahun akan datang?

Adakah kita akan berselisih di persimpangan yang sama? Atau kau langsung tak menoleh kala aku melambai ?

Moga lambaian aku itu dari helikopter lah kan. hahahahahaha

Iceland aku datang!!!!!!!

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aienienka
September 8, 2021 11:16

Iceland ye skarang? bukan german lagik? haha

Scroll to Top