Day-5 Blog Post Challenge: A Day in My Life

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

hiker, seagulls, coast-6601218.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

hiker, seagulls, coast-6601218.jpg

Sejak aku mula membaca buku pengurusan masa, diri dan hidup, aku belajar buat jadual rutin sendiri. Aku start masa masuk asrama tahun 2004. Sejak pada tu aku jadikan time table ni sebagai reference hidup.

Ikut tak ikut belakang cerita. Tapi mostly aku ikutlah mana yang mampu.

Hidup aku ni boleh dikatakan tidaklah begitu mencabar. Ada masanya kesibukan tak cukup waktu. Ada masanya memanjang tengok drama. Simple kan. Aku suka chill, netflix, relax…tapi tak boleh nak ikut sangat pleasure hidup yang sementara….kena strive untuk hidup yang luar biasa.

Kalau dulu setiap kali diari baru, mesti ada time table ni. Dia macam satu kewajipan gitu. Sekarang guna spreedsheet je. So jom kita tengok a day of my life:

Roughly-nya, beginilah life aku sehari-hari.

Makan, kalau adik aku takde, memang GrabFood lah jawabnya. Hehehehe…aku pun bakal jadi member Platinum Grab dah sekarang. nice an. So, tu jelah kot hidup aku sehari-harian. Kalau weekend, just replace work part dengan chores, blogging, editing, chilling…or sleeping. Life is simple. So simple..

Live well buddies! ^_^

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top