Jurnal Ramadhan 1: Masak Lemak Cili Padi

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

islamic, decorative, banner-7093979.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

islamic, decorative, banner-7093979.jpg

Salam Ramadhan Kareem semua!

Ini adalah Ramadhan tahun ketiga, yang dirai secara solo. Sorang,…kalau dua tahun yang sudah solonya tidaklah sepanjang bulan. Ada juga adik yang meneman. Tapi, tahun ni….memandangkan semua sudah menginjak dunia dewasa makanya, sendirianlah kita menenmpuhnya…

Well, takdelah teruk sangat pun puasa sensorang. Ko boleh bangun, tidur, masak sesuka hati menu yang kau nak. Buat apa saja rutin yang kau rasa nak buat. Bebas itu ada. Hip hip hooray!

So, hari pertama ni sebenarnya aku recycle lauk minggu sudah. Jimat tak jimat. Sebab aku masak memang akan simpan lebih untuk hari malas.

Yup, hari ni hari malas akulah….hahahaha

First puasa dah malas yek. Kau ni, tak elok ikutkan sangat penyakit tiada penawar ni…baiklah kau ubah habit kau tu sementara syaitan dan iblis diikat nih.

Yola yola yola….tengah cubalah ni. Aku tengah usahakan seruan untuk aktif berblogging jugak nih. Sofieadie is other side, ni sebagai AO ni…kau ni pun…nak jadi AO sebenarnya agak rigid bagi aku. Kau tak boleh nak terlalu share hidup kau sebab AO adalah sisi professional blogger seorang sofie. Agithu….

Eh, bila nak azan nih…

Well, sesambil tunggu waktu berbuka aku pun buatlah Basque Cheese Cake. Takde mixer-mixer. Aku guna whisk manual je weh. Tunggulah jadi ke tak jadi tuh nanti. Nanti dah siap kita share gambarlah ye. Tak hari ni esok lusa.

Eh, korang yang puasa sensorang tu, sembahyang teraweh dekat mana? Masjid ke dekat rumah? Ke ikut mood jugak?

Owh, kalau camtu aku ikut mood gak r. Tapi untuk malam kedua ni, aku baru start solat teraweh sorang. Semalam kes mood ke laut punya pasal maknaya aku tak teraweh lah….huhu

So, pape roger. Panjang umur jumpa lagi masa rajin!

anyways, aku dah ada Twitter baru. Since akaun twitter aku yang lama dah didelete dua tahun lepas. Sekarang korang boleh lah usha akau baru aku. Follow la kalau baik. hahahahah

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top