Cold Stone? bolehlah….

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

walking, morning, rural-6580711.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

walking, morning, rural-6580711.jpg

Mungkin aku terlalu bias dalam memilih rasa dan tekstur bagi ais krim, tapi bagi aku Cold Stone tidaklah sesedap Baskin Robbins. Noktah.

Hari tu aku try ambil yang single scoop. Nasib single scoop, itupun tak habis. End up yang kawan aku punya, tak habis. Kan dah membazir tu. Mana nak habis bila dia punya cream tu kasa giler dan agak tidak kenalah dengan selera kitaorang. Plus, dia punya presentation agak turn off. Dianya pun tak habaq yang set tu tak sekali dengan waffle. Hurmm…Memang first and lastlah ke situ.

Tak lama lagi….(selepas menconteng satu muka terakhir bagi diari yang setahun dia peram tidak bertulis sebab kehilangan semangat hidup) aku mula kerja baru. Well, masih perlu pada gaji dan khidmat untuk timba pengalaman. Kau memang tak boleh terus jump kan?

Hurm…begitulah hidup….bila kau jadi bos pada diri sendiri, kau akan mula rasa benci pada diri. Aku tak tahu itu aku atau semua orang punya rasa sebegitu.

‘Biasalah….bos-bos kan…’ bagi aku ayat itu kedengaran sarkastik pada cuping mahupun qalbu. Somehow, aku just nak simple life with big paycheck. But how dowh?

‘Ala…kau bukan tak tahu cara dia. Lebih dari tahu, cuma malas je…’

Urgh!!!!

So, selepas keluar dengan kawan tempoh hari, macam biasa aku ada beli empat buku. Since last month aku tadak beli buku an…so aku bantai empat buku. Satu pasal mental illness fighter, pasal cari kerja, pasal mind shift dan satu lagu pasal bloggers. Well, setiap penulis wajib punya blog tapi tak semua blog punya buku.

Kau bila?

Bila apa?

Nak buat buku sendiri?

Ha ha ha ha….

Itulah….m-a-l-a-s…..

Ikutkan sangat malas tu, sampai ke liang pun belum tentu bernama nisan. Erm…..

Okay, itu adalah ice cream tempoh hari yang aku makan. German coklat something. Okaylah, azan dah sudah, tinggal nak lunch pastu sambung kilija pulak. Three freaking weeks bebeh! Adios!!!!!!!!!!!!!!

Tahun akhir sebagai warga dua?

I hate my life!

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aienie
November 12, 2021 00:15

not so worth it haa? BR is the best!

Scroll to Top