Mungkin terbaik…

eid, ramadan kareem, ramzan-7159124.jpg

Raya.

Syawal ketujuh. Sepatutnya aku masuk kerja dah. Tapi disebabkan tiket flight yang buat meringsing jiwa menanti. Aku lelah dan tahap barai sudah, aku decide untuk EL. Simple.

Plus, sejak landing dekat sini, selera makan habis ke laut. Rindu masakan rumah, rindu nak borak-borak time makan. Ada teman gaduh untuk disembang. Tapi tu lah….realiti sudah kembali. Hidup kau kembali sepi. Aku sendiri tak percaya yang aku harus telan realiti ini dan move on dari mood bercuti. Ah, dunia kedewasaan yang kau sendiri saja tahu asam garamnya.

Mungkin terbaik kali ini aku harus sepi dari dunia.

Biar yang tinggal hanya aksara di alam blog saja.

Itu catatan aku minggu yang sudah. Post yang menjadi draft. Baru sekarang punya angin untuk menyambung cerita. Ah, mungkin terbaik jika cerita kita langsung tiada. Tapi itulah, sudahlah alam nyata kau tidak aktif, alam maya pun mahu off grid….memang tiada siapalah ingat akan kau labu!

So semalam aku baru habis tengok cerita Dr Strange yang baru. Masuk agak lambat gaklah. Tapi, who cares, sebab tengok pun ambil syarat supaya tak ketinggalan gitu…End up, istighfar sajalah dalam hati sepanjang tengok cerita. No wonder Brunei banned citer tu.

Korang pe cer? Raya okay tak?

Puasa enam dah habis ke? Aku kata nak puasa 6, tapi terhegeh-hegeh betul mood nak puasa. Kau tu dosalah menimbun, buat amal simple pun malas. Apa nak jadi entah. Weh….janganlah bitter teruk camni weh….aku pun tengah mujahadah dowh. Mujahadah dengan diri sendiri. Aku an, entahlah….tak tau nak kata apa…

Mungkin terbaik kita simpan cerita itu dengan Dia. Yeah…

Berat aku sekarang ni dok maintain dekat angka yang tak sepatutnya. Tsk….kena diet balik nih.

Nobody said that it would last forever
That doesn’t mean we didn’t try to get there
I never said that we would die together
That doesn’t mean it was a lie
They’ll never take those long summer days
When love was untamed
Two burning hearts are dared to break, remember….

Bila tak tahu nak share apa, kau sharelah lirik lagu. Pepandai kaulah cari tajuk lagunya…Playlist sekarang pun tengah layan Moody Mix…somehow moody mix ni lagi hidupkan jiwa….oh ya, aku belum share gambar bakso beranak yang aku makan tadi. Kenyang bhai! Alhamdulillah….

I feel the burden now
It’s weighing down my soul
And I can’t catch my breath
‘Cause these demons follow….

Done share, korang jangan lupa like pulak gambar Bakso aku tu. Nak share, korang jauh. Sape suruh. Benda yang aku happy dok sorang ni, terpaksa lah kongsi gembira melalui gambar je. Tapi tu lah…tak semua dalam gambar itu happy. Paling tidak pun, ia pernah buat aku happy. Gitulah cerita happy melalut ke laut aku hari ni…

So, sebelum Syawal berakhir ni, aku masih sempat ucapakan Minal Aidil wal fa idzin pada sesiapa yang masih setia belek laman merapu aku. Aku tahu korang pun sibuk. Baca pun terus scroll sampai ke bawah. Mana mahu baca elok-elok…well, aku okay saja broh!

Papehal roger!

Adios!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top