Raya 1442H: From MYY to KUL

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Raya 1442H: From MYY to KUL

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Raya 1442H: From MYY to KUL

Holla Amigos! Gi mana sih raya kalian? Meriah gak?

Raya aku? Alhamdulillah gitulah hendaknya. Tidak meriah tidaklah suram. Bertemu juga dengan keluarga sendiri serta keluarga sang teman di rantau.

Fuh! Produktif betul hidup aku lately. Ponat baq ang!!!!

So, hari kedua di Shah Alam, masih dalam mood adapts dengan suhu rumah yang agak panas ya ampun! Tolonglah panas dia, masyaAllah….kenot brain.

Allah, syukurlah sofie oiii ada rumah, kereta semua. Panas dunia baru sikit, tu pun dah membebal macam mak nenek. Mendeee!

So, alhamdulillah, selepas 10 bulan bermastautin di Sarawak, kini aku sudah kembali di tanah asing sendiri. Huh…lega tak lega, sedih jugaklah nak tinggalkan tanah Miri. Banyak suka duka sepanjang 10 bulan di sana. Sebenarnya, 4 bulan je dekat Miri nya pun. Enam bulan pulak dihabiskan dekat Samarahan je ha…maklumlah proses recovery dan sebagainya.

Sambil tu, ni lah hasil gambar raya kitaorang tahun ni.

raya 1442h sofieadie

Kuih apa je buat?

Hurm….malas! maka takdelah kuih mana pun dibuat. Rushing dowh raya aku. Raya ketiga sibuk nak fly. Raya keempat, mana nak kemas rumah, kemas bilik yang 10 bulan ditinggal, kemas itu ini itu ini….ergh sakit kepala sia!!!

ni plan nak tukar lantai rumah sebab dah teruk sangat kondisinya. Lepas tu, nak upgrade bilik sendiri lagi, tukar tilam, tukar almari, tukar deco bagai….amboiii banyak nau nak ditukar dan diupgrade. Ada rezeki lebih nak tambah aircond pulak, lepas tu dapur. InsyaAllah…doakan kami ada rezeki untuk tingkatkan keselesaan hidup sendiri…

Lepas tu….cerita pasal raya?

Tahun ni beraya di rumah lia sebab tahun lepas dah beraya di rumah aku an…dapatlah makan ayam masak merah, sambal udang petai dan kuih muih yang mak alia buat. Pergh! balik rumah kenyang gila kau!

Mak Alia siap tapau lagi untuk bawak makan dirumah. Hari ni sempatlah borak satu dua dengan mak ayah si afiq, Eleh, dia yang tak ajak aku singgah selama ni, pastu aku pulak kena label sombong. cyeh!!!!

Untung sabut, dapatlah kuih kapit dengan cookies red velvet tunjuk dari keluarga Afiq.

Pheww….penat! Hari ni berjumpalah aku dengan kereta selepas sekian lama berpisah. Rindu gilaaa!

Esok dah kerja macam biasa. Sambil-sambil tu kena kemas bilik yang dah bersawang tahap giga. Berkulat almari tu memang sakit gila mata. Kalau rajin aku citerlah before after handle rumah ni.

Bayangkan dari sebusuk-busuk tahi rumah ni sampailah ke level dia yang sekarang dijaga, pergh! memang taklah aku nak hidup susah dengan orang lain dah… tak larat dah wehhh…demand tinggi gila pasai I know my worth…hahahah

okay ciao lu, papehal roger!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top