Runnin

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

mcdonalds, ronald, joker-2227657.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

mcdonalds, ronald, joker-2227657.jpg

Disebabkan lagu yang aku tengah dengar sekarang bertajuk Runnin, dan aku kehilangan idea untuk letak tajuk post ni apa, maka…jadilah ianya runnin. Yup, betul jangkaan aku.

Otak aku agak tak function sejak dengar teriakan bodoh dari kejiranan yang tak bertamadun mengalahkan beruk di zoo. Sakit hati bhai dengar babun-babun ni terjerit macam mintak disembelih. Ada aku siat jugak daging buat menu datuk rimau baru tahu.

Selepas contemplating tentang hidup, patutkah ia mati dalam sedih atau gembirakan saja dengan lakonan. Fake it till you made it. Aku pun tak pasti. Tapi, orang kata ‘berlakon’ itu perlu untuk hidup. Tak kisahlah kau pelakon tersohor atau pelakon dalam jamban,..keduanya penting untuk kebahagian jiwa kau.

Lagu kedua berputar. Tajuk Lonely by Yoe Mase.

I sold my own soul to the Devil
Said, “You don’t need your heart”
In this world full of trouble
Where the madness won’t stop
And they take advantage
And they run for the hills
‘Cause a life is harder
When they swallow the pills

Took a walk with an angel
Because she said she can’t fly
I screamed out, “Can you forgive me?”
Before she said goodbye
Well, go into darkness before I try
Is life worth living when you need to get by?

‘English kau ke laut. Ada hati nak menulis dalam English’

‘Kau, tak payahlah try harder sangat. Macam mana- macam mana pun, kau tetap habuk..’

Ah…bisikan itu berputar. Kau pernah tengok cerita Soul?

Oh ya Soul…yang dia ingat hidup ni perlu ada purpose. Tapi bila kau dah dapat seperti apa yang orang kata based on purpose tu, kau rasa kosong. This is it soal kau.

Lagu ketiga bermain. Capricorn nyanyian Xan Griffin dan WOLFE.

Give me your tears
I will make fire from them
Give me your poor
I will make gods of them
Give me your wish
I will make truth of it
Give me a chance
And I’ll do all of it

Aku berhenti simpan semua cerita tentang orang. Sebab di dunia penuh riuh ini, kesepian jua menjadi teman. Dulu ye lah, orang boleh kata…kita akan berkawan sampai kahwin. Boleh ber-barbeque dengan keluarga masing-masing. Tapi, nyata…belum bersanding sudah diketepi. Huh?

Well…lumrahlah itukan. Usahlah bersedih kawan. Kita ini hanya manusia tepi jalanan. Biasalah, kereta lalu lalang, manakan ada yang berhenti.

Ah, sudah…semakin merepek.

Positiflah diri. Senyumlah kerana dunia ini masih perlu pada senyuman kau walau penuh hipokrit. ^_^

Pi lah tengok Friends sana…ketawalah….usahlah berduka pada yang sudah tiada, yang melupa mahupun yang sibuk tenggelam dengan dunia kerja…kau, hidup kau. Bahagiakanlah ikut caramu…

Now I’m alone like a stone in the void
I am passing through
And I’m the one standing by on the side
And I’m whispering “you and me…

Itu lagu keempat yang berputar sepanjang aku menaip entri ini. Senangkan orang cari kau bila mereka tenggelam…tapi bila kau lemas di lautan, dipijak buat sebagai loncatan untuk bernafas didaratan. Lumrah alam itukan. Aku tetap disini.

I met a lion inside a zoo
He looked at me and said “What’s up dude”
“I remember a time when we shared this land
Now we both got shackles on our hands”
I said “Wait a minute, I’m not locked up”
“You’re the one behind bars all cooped up”
He looked at me and when he thought it
Through he said “I am a prisoner just like you”

Baik aku berhenti sebelum bertemu lagu yang kesepuluh.

Senyumlah duhai diri,..kata beridolakan Joker…senyumlah.

“Smile, because it confuses people. Smile, because it’s easier than explaining what is killing you inside.” ― The Joker

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top