Tahniah!!!!!

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

flowers, rings, bouquet-260894.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

flowers, rings, bouquet-260894.jpg

Makanya, selamat sudah Afiq kahwin. The closest guy best friend I ever had. Tahniah bro!!!!

Sumpah aku macam tak percaya sampai sekarang yang dia dah kahwin. Macam, turut gembira jugaklah dia dah kahwin. Ada jugak teman yang selama ni dia dok bising nak cari. Tup tup impian nak tamatkan zaman bujang hujung tahun 2021, dah tertunai. Gila betullah!

Aku dah hilang best friend!!!!!!!

Huwaaaaa…

Sedih dowh….hahahaha dia macam hilang kawan yang paling rapat. Oh God I keep saying that I still didn’t believe that my best friend had married.!

‘Aku still tak caya dowh…’

‘Lah…masih tak caya lagi ke?’

‘Hahahahah’

Still. Tapi kena jugak terima hakikat yang kawan baik kau dah kahwin.

Dalam tahun ni banyak betul cerita berlaku. Banyak kisah yang, sukar untuk dicerita satu persatu. Ada cerita yang kau ingin cerita, tapi berhujung diam. Sebab, setiap kali kau cuba untuk berkongsi rasa, laju saja air mata keluar. Sebak dan rasa kehilangan yang paling besar.

‘Susah dowh nak cari kawan laki macam Afiq. Baik, respect boundaries kawan perempuan. Bertanggungjawab. Susah dowh nak replace…’ Mereka tiga angguk. Termenung mati kata.

Majlis kahwin yang buat mereka rasa, tak bukan mereka, aku..buat aku rasa seolah….aku dah takde kawan yang boleh dikacau kala susah senang.

‘Weh, afiq boleh tolong tak’ –  ayat ni, mungkin dah tak dapat nak diucap selepas ni.

‘Weh afiq, aku eksiden…’ – even dia bukan lagi orang pertama yang kau boleh hubung kala musibah melanda….

End of everything.

‘Aku ingat korang something tau dulu…’ kata Alia.

‘Lahai…pasal pulak boleh fikir sampai ke situ…’

‘Takdelah, sebab korang macam serasi…’

‘Tak weh, dia dengan aku macam beradik dah kau tahu. Kitaorang ada, tiny silver line yang kitaorang respect. Hormat dan jaga.’

Diam.

‘Rasanya, tahun depan majlis sape dowh?’

Diam lagi…susah nak cakap soal takdir, jodoh dan maut. Sebab takde orang boleh tebak.

Macam sekarang, aku patutnya dah penat drive tu, pergilah terus tidur ke rehat ke an. Tapi, sibuknak bercerita dekat sini. Sibuk nak luah rasa kehilangan orang yang paling kau rapat.

Ah…dunia oh dunia….itu semua tempat ujian dan dugaan.

Hahahah tiber…

So proud of you bro! I know you are more than capable of providing the greatest for your wife. May Allah bless your happy little family!

Kau, bila lagi?

Hahahahaha

Dah dah lah tanya soalan tu. Masak pun tak minat ada hati nak kahwin. Adoyai….

Takweh…aku bukan tak nak masak langsung. Nak…tapi, kenalah ada orang yang nak makan apa yang aku masak. Even takat campak-campak. Pro tu idokle…tapi eadible la semua masakan aku.

Aku just nak kawan macam Afiq.

Tapi aku kena terima hakikat, yang itu semua tinggal memori. Kau….perlu cari orang yang lebih dari dia. More than friend you meant?

I don’t know….

Listen to your gut. …

Kemana harus melangkah, kala kau hilang arah.

Pada kiblat kau kan menadah, minta ditunjuk jalan…

Agar tidak tersesat di neraka dunia dan Jahannam…

Kau….harus usaha bukan sekadar pasrah dan menyerah.

Ah, merepek apa dah ni…

Okay, okay, aku chow. Esok kerja. Papehal roger!

Adios!

 

p/s: gambar kawen afiq boleh usha dekat gallery. Malas nak masukkan bebanyak sini.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aienie
December 14, 2021 04:28

Kami pun ingat korang something jugak dulu. Haha Tahniah Afiq dan wife. ^^

Scroll to Top