Day-7 Blog Post Challenge: Couch potato or fitness fiend

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

living room, carpet, couch-1853203.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

living room, carpet, couch-1853203.jpg

Okay, walaupun aku tak buat benda ni secara konsisten, tapi aku tetap akan update sehingga hari yang ke-30.

Couch potato? Fitness fiend?

I’m both actually. I work out 3 to 5 times a week. Aku ikut channel Emi Wong untuk workout session. It’s feel really nice actually after working out. I cried in a sweat! A lot of them!

Musim sekarang pulak, cuaca sangat syiok. Kadang sepagian aku habiskan masa untuk bergolek je. Or what they called it, couch potato. Takde benda yang teruk pun kalau kau nak hidup selesa. Kau nak belajar, nak baca buku, binge watch semua benda pun tak masalah. Tapi, pepandailah cover up kerja kau balik.

Tu je yang aku selalu pegang. Sedap memang sedap tidur-tiduran. Bermalas-malasan ginian itu memang tak boleh lawan lah once kau dah terjatuh ke perangkap selesa ni. Tapi, nak pressure teruk-teruk pun, kau end up ke liang jugak hahahah.

Bapak demotivated hidup kau.

Takdelah….kau…kita, balance je lah hidup ni kan. Life is simple. It’s freaking simple. Bila kau terikut dengan orang tanpa ada pendirian sendiri tu yang buat life ni jadi complex.

Well….sudah masanya untuk keluar dari kelompok complecity!

Bulan ogos lepas ya, aku tak workout langsung. Makanya, sia-sia usaha untuk konsisten workout pada Julai lepas. Adeh lahai aku ni. Okaylah….takat tu je dari aku. Papehal roger!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top