Kurang 10 Hari

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Kurang 10 Hari

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

Kurang 10 Hari

Tak lama lagi, terbanglah aku ke tanah dagangan. Mencari pengalaman dan rezeki di tanah orang.

Alhamdulillah pengurusan permit untuk rentas negeri sudah pun selesai. Dalam kelam kabutnya, dalam keadaan tidak teraturnya, banyak itu ini lupa, selesai jugaklah…Lega sikit…

Tapi, takdelah terus tarik nafas lega sebab masih berbaki enam hari lagi untuk join online training. Penat!

Tu je. Penat dan menarik. Banyak ilmu baru dipelajari, insyaAllah akan diamal dan diserap sebagai pedoman kedewasaan.

Cubalah… penat mental dan fizikal sekaligus. Tu belum lagi penat emosi. Penat! Penat nak bertoleransi dengan orang. Biarlah…terbiasa jadi lone ranger tu, memang lone ranger je lah. Biasa dah kan…bukan sekali dua…terlalu biasa dah. Family, kawan, semua sama….

Dunia ni tipu daya. Tu jelah…

Nak dekat setahun jugak aku hirup angin sini. Walaupun aku tak expect pun untuk hirup udara Samarahan lama-lama. Tapi, benda dah jadi. Begitulahnya….

Hari ni, masa training aku broke down…bodohkan? Nak dengar? Nah…

Orang lain bagi kurang 10 saat, aku tiber nak lima minit…mende…tapi tu lah..pasal apa ntah tetiba aku cenggitu…biasalah sedih sorang. Sedih dengan diri sendiri…rasa macam nak peluk diri sendiri dan cakap, ‘everything gonna be okay. You just embrace it…we so close to give up now….’

Music latar belakang tu pulak nama dia ‘Resurrection’. Ni spontan ja…tu yang ayat terabur habis. Sabar jelah an…

Tu je lah rapuan untuk hari ni. Takda pa yang menarik, papehal roger!

Adios!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aienienka
May 8, 2021 07:18

Yosh! Gambatte neee.. All the best sis!

Scroll to Top