Route. Path. Maze

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

nature, travel, exploration-6844982.jpg

Our belief is a strap that holds our faith.
We perceive the world with openness,
so we don't get lost while thriving in it ~ SA

nature, travel, exploration-6844982.jpg

Kabare kalian yang masih setia mengadap lama sofieadie ini. Lama dowh aku tak borak kat sini. Rasa macam bertahun lamanya. Ini minggu memang banyak sibuk. Sibuk teramat sampai kau tak tahulah tidur or coffee yang paling perlu dalam kehidupan.

Untuk aku?

Coffee!

So, pe cer pe habaq kalian? Sihat tak?

Tak sihat jangan dok keluar rumah. Duduklah elok-elok dalam rumah, take care of yourself first. Apa cer aku?

Hurm…banyak dowh!

Terlalu banyak sampai tak tahu nak mula dari mana. Dari segi itu, atau ini, atau sana atau…argh!

Okaylah…aku update just ambil syarat yang, syukur aku masih hidup. Masih, di sini. Masih setia dan strive untuk hidup.

Masih punya peluang untuk teroka dunia yang lebih luas tapi tidakkan dapat melawan keluasan Rahmat yang Tuhan beri pada aku hari-hari. Lusa, afiq kawen. Tak sangka dowh. Paling tak sangka gila….tapi dah jodoh kan.

Opkoslah aku pergi kenduri dia. Gila tak pergi. The only best friend dari gender yang berlainan kawen kot. Mau tak pergi. Kind of hectic sebenarnya nak pergi pun. Tapi, takpe…penat-penat pun kita abaikan dulu….janji tunjuklah muka dekat kenduri orang. Kan?

Lagi apa?

Lagi…

aku sibuk dengan expo. Dekat mall paling mati sekali aku pernah pergi. But no so bad gak r. Sebab aku buat banyak network dan dapat kenal lebih ramai orang baru. Even tho ada yang acah diri dia bagus. Pfffth! Kau pahalkan. Aku cam turn off betul dengan attitude manusia sebegitu. Menyampah sia!

Kau, tak kenal aku, pastu tiber nak cakap orang sombong. Dah kenapa kan?

Sinilah aku nak pesan. Kalau nak beramah sekadar nak menyakitkan orang tu, baik diamlah. Belajar cara rapport dengan bagus dulu. Jangan rasa diri kau bagus sangat. Kat dunia ni, kau bukan the center of universe. Ingat tu. Harey punya manusia.

Aku cam tak bleh bla dowh. Aku ni jenis kalau tak rasa nak tegur, kenal or whatsoever dengan orang, memang sampai sudahlah tak bertegur. Lagi pulak dengan mulut puaka macam tu. Kerja nak mengutuk, mengumpat orang je tahu. Prejudis habis!

Astaghfirullahaladzim…kan tak pepasal aku pun dok sama. Aigoooo….

Dasyat betul hidup ni.

Kaylah weh, esok kena gerak awal. Sapa nak mai expo, rogerlah kami na. Ada ja situ dok busy (baca acah). Sebab tang tak busy ada ja geng bawang tak habis nak pedihkan mata orang. Dasar!

Papehal roger. Adios!

Sibuk dia, nak membaca pun tak dan oi!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top