Tag: Kehidupan

Freedom Fraud

Freedom Fraud

Semalam dapat mesej dari group whatapps yang salah seorang selebriti India; Sushant Singh Rajput meninggal dunia. Aku mungkin bukanlah seorang die-hard-fan

Toxic Positivity

Toxic Positivity

Hidup sebagai penganggur graduan 2020 di musim pandemik itu sangatlah membebankan. Bukan setakat keluarga, diri sendiri pun dah tak nampak

Daftar Akademi Aiman Azlan

Daftar Akademi Aiman Azlan

Setelah hampir 8 tahun impian aku nak ada mentor dan join akademi pembangunan diri, akhirnya Aiman Azlan buka peluang kepada

Dilema Blogger di Alam Kerjaya

Dilema Blogger di Alam Kerjaya

Masuk minggu ni, maka genaplah dua bulan aku bergelar seorang manusia bekerjaya. Bekerjayakah aku? Itulah persoalannya…aku sendiri masih confused dengan

Perubahan habitat

Perubahan habitat

Aku tak tahu nak mula dari mana. Aku tak tahu bagaimana untuk bercerita. Part 2 podcast aku, takkan didedahkan trivianya.

Cerita 49 hari

Cerita 49 hari

Jam 0155. Instead of tidur melenakan diri disebabkan esok kena bersiap seawal mungkin untuk pergi menjalani latihan industri, aku masih

Mimpi masa lalu

(Bicara dalam dialect indonesia) Kau pernah mimpi? Mimpi bertemu peri-peri yang akan merealisasikan segala impi menjadi realiti? Geleng.  Aku tidak

Apa yang kau sembang?

Bila dah seminggu tak up cerita, kau pun dah berkecamuk nak letak tajuk apa. Awalnya tadi nak letak “Masih Mencari”,

Plaster dan Platform B2

Ceritanya selalu tidak berkait. Ceritanya, selalu tidak habis. Jarang pernah ditemui jawapan. Selalu kepusingan mencari isi. Yang berakhir dengan ketidakpuasan

Scroll to Top