Category: Journal

flowers, watering can, vintage-6561379.jpg

Satu hari nanti….

Satu hari nanti, aku teringin nak hilang dari radar. Hilang dari semua manusia yang pernah aku kenal. Hilang dari sisi

walking, morning, rural-6580711.jpg

Cold Stone? bolehlah….

Mungkin aku terlalu bias dalam memilih rasa dan tekstur bagi ais krim, tapi bagi aku Cold Stone tidaklah sesedap Baskin

lily, flower, yellow flower-6742560.jpg

Terlewatkan, nan sentiasa…

We’ve become echoes But echoes fade away We fall into the dark as we dive under the way… Itu irama

book, literature, reading-6709160.jpg

Mantera Pogatif

“Siapa yang bodoh?” “KITA!” “Siapa yang MASIH BODOH?” “KITAAA!” “Siapa KITA?” “Loser!!!!” Well, ini bukan mantera bagus untuk memulakan kerja

woman, beauty, fashion-6676901.jpg

Remain as you are…

Silence… Stillness. Sambil melihat ruang bilik yang bingit diselubungi irama dubstep dari Spotify, aku mula menaip. Coretan tentang kehidupan hari

dragonfly, transparent, lucid-918571.jpg

Lucid dream

Lately ni sebelum tidur aku akan mainkan satu guided lucid dream meditation. Untuk apa aku tak pasti. Tapi aku suka

field, child, bike-6558125.jpg

So, November huh?

Salam November gais! Dalam sedar tak menyepi kita dah nak bertemu dengan tahun baru 2022. Another 30 years of living.

italy, grand canal, sunset-6735340.jpg

Teori 10 saat

So, 30 hari lagi kau akan hidup di dunia yang back to square one. Kurang dari dua bulan, best friend

river, malacca river, city-957016.jpg

Itu ini begitu begini…

Well gais! Pa habaq semua? Kabare? Lama tak dengar citer. Aku harap korang sihat adanya. Aku lesap pasai pi Melaka

Scroll to Top