Category: Rant

cubes, choice, one-2492010.jpg

Kita takkan pernah sama.

Kita, takkan pernah sama. Titik! Itu yang dia cuba cakap dan bilang pada diri. Biar apa pun orang judge kita,

teddy bear, toy, plush-1835598.jpg

When a champion falls…

Macam biasa, itu muzik latar yang aku sedang dengar sekarang. Muzik sahaja, tanpa sebarang lirik. Kadang bicara irama itu dapat

mcdonalds, ronald, joker-2227657.jpg

Runnin

Disebabkan lagu yang aku tengah dengar sekarang bertajuk Runnin, dan aku kehilangan idea untuk letak tajuk post ni apa, maka…jadilah

flower, blue flowers, garden-6761262.jpg

Move onlah….

Kau scroll-scroll telefon. Buka apps, tutup. Buka apps lain, tutup. Bukak Spotify, pasang earphone dan hanya dengar lirik pada lagu

nature, winter, season-6779571.jpg

Palindrome

121121. Itu palindrome. Sunyi sungguh hidup tanpa deringan. Ah, kau yang matikan alarm, salahkan kesunyian. “You know you are happy

poison, bottle, medicine-1481596.jpg

Kepada manusia yang bernama….

Banyak-banyak platform sosial media yang dia ada, balik-balik blog juga menjadi tempat dia menconteng segala rasa dan cerita tanpa suara.

doves, peace, freedom-6750143.jpg

Yang penting

Hari ini banyak pulak cerita hendak dikongsi bersama. Perihal hidup, kerjaya, masa hadapan yang masih kekaburan. Apa yang menempa buat

parking space, man, city-1487891.jpg

Uncertainty…

Kau pernah tak rasa Hilang….. Rasa macam…kau dah terlalu lama tenggelam hingga kau lupa siapa diri kau… Kau tak pasti

texture, background, bear teddy-2082878.jpg

Tuhan…aku capek….

Acap kali dia bertasbih… ‘Give up lagi bagus’, ‘kau bukan sesiapa pun’, ‘berhenti dari hidup’… Dan bermacam jenis tasbih negatif

Scroll to Top